Csúfos kudarcba fulladt a Volner János nevével reklámozott esemény Nagykőrösön

Hírek
Botrányosan gyérre sikeredett a nézőszám azon a szépkorúak délutánján, melynek házigazdája Volner János, a Jobbik frakcióvezetője volt. A haknizó " sztárvendégekre " mintegy 40 fő volt kíváncsi, de ebben már a szónokok és fellépők is benne voltak - írja a nagykorosma.hu. Terjed az érdektelenség a Jobbikos eseményeken, emlékezhetünk nemrégiben Vona Gáborra voltak igencsak kevesen kíváncsiak.

A szépkorúak délutánja címen hirdettek meg nyugdíjasoknak szánt ingyenes eseményt. Ahogy a portál is rámutat, a helyi jobbikosok nagy része is jobbnak látta, ha otthon marad. Annak ellenére, hogy nagy “marketinget” kapott a program, mivel a Jobb Nagykőrösért Egyesült – a Jobbik helyi szövetségese – minden háztartásba eljutó szóróanyagában tudatta a lakossággal az esemény részleteit. Slusszpoén, hogy az egyesület szimpatizánsait sem érdekelte a Volner nevével fémjelzett est.

“Az a tény, hogy Volner, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője kongó színházteremben volt egy rendezvény házigazdája, jelzi, hogy népszerűségük egyre inkább csökken a választások közeledtével” – mutat rá teljesen jogosan a portál. A legtöbb közvéleménykutató mérése alapján is ez a tendencia figyelhető meg. Ráadásul a párthoz köthető politikusok, tanácsadók is kétségbe vonják a Vona Gábor által kijelölt utat. Elég csak a Figyelőben megjelent Morvai Krisztina interjúra gondolnunk, ahol az EP-képviselő kifejtette: ha a Jobbik tartotta volna a 2008-09-ben kialakított irányt, akkor ma esélyes lenne a választás megnyerésére.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Vona vezette Jobbik inkább hasonlít a vak vezet világtalant szituációra, mint a legerősebb ellenzéki pártra. Próbálhatja, az LMP-n keresztül magához édesgetni a balliberális tengelyt, de ezzel elveszti a nemzeti érzelmű szavazóit. Ez látszik a nagykőrösi eseményen is, ahová még a saját táborukat sem tudták elvinni.

Borítófotó: nagykorosmma.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink