Csúcsra értek a világ vezető bankjai

Hírek MTI
Nőtt a világ vezető kereskedelmi bankjai harmadik negyedévi bevétele.

Nőtt a világ legnagyobb kereskedelmi bankjai bevétele az idei harmadik negyedévben. A Coalition ágazati piackutató cég adatai szerint a szeptember végével záródott három hónapban a 12 legnagyobb befektetési bank bevétele 36,3 milliárd dollár volt, ami 2 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.

A kienchavi bevétel ugyanakkor 7 százalékkal, 113 milliárd dollárra zsugorodott.

A kereskedelmi bankok valamennyi működési területükön gyengén szerepeltek, a legnagyobb bevétel-visszaesést a részvénykereskedésben könyvelhették el a kilenc hónapban, 13 százalékkal, 32 milliárd dollárra csökkent.

A befektetési bankok egyik legnagyobb bevételforrásának számító FICC (fixed income, currencies, commodities) befektetési eszközökkel folytatott kereskedelme 51,1 milliárd dollár bevételt hozott, ami 5 százalékkal kisebb a tavalyi első kilenc hónaphoz mérten.

A gyenge eredmények ellensúlyozása céljából számos kereskedelmi bank elbocsátásokat hajtott végre, mint például a Deutsche Bank, a HSBC, a Société Générale és a Citigroup.

A Coalition által vizsgált bankok: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Société Générale, UBS.

 

Borítókép: pogonici, PuzzlePix / Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink