Csúcson az amerikai fiatalok foglalkoztatása

Hírek Figyelo.hu

A tengerentúli vállalattulajdonosok tömegével veszik fel a fiatal dolgozókat, ahogy a világjárvány előtti élet kezd visszatérni. Ennek eredményeképpen az amerikai kamaszok foglalkoztatása az 1953-as év óta nem látott arányokat mutat, és 2008 óta nem dolgozott ennyi fiatalkorú az államokban – írta a The Wall Street Journal.

Kiemelték, szárnyal az amerikai tizenévesek foglalkoztatása.

A VG.hu szemléje kitért rá, hogy jelentős munkaerő-kereslet növekedése volt a turizmus és vendéglátás területein, ahol a fiatalokat jellemzően sokat alkalmazzák. A tapasztaltabb munkavállalók hezitálása, és a megnövekedett igény az ilyen típusú munkakörökre ahhoz vezethet, hogy 2021 a fiatalok foglalkoztatásának éve lehet – mondta Luke Pardue, a Gusto közgazdásza a lapnak.

Amerika-szerte komoly problémákat okoz a munkaerőhiány, és próbálják visszacsalogatni a járvány alatt talonba rakott dolgozókat. Az amerikai kereskedelmi kamara elnöke nemzeti vészhelyzetnek nevezte az aktuális helyzetet.

Ez a fiataloknak több lehetőséget jelent, hogy válogassanak a legjobban fizető állások között.

Egy fiatal dolgozótól például a Covid-19 világjárvány miatt vált meg tavaly a foglalkoztatója, ahol 11 dolláros (3100 forintos) órabérért dolgozott. Most, a járvány után pedig visszahívták, hogy dolgozzon újra velük, azonban már 15 dolláros (4200 forintos) órabér mellett.

(Borítókép: Lightspring, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink