Csoportos létszámleépítést jelent be a FŐKÉTÜSZ

Hírek figyelo.hu

Csoportos létszámleépítést jelent be a héten a Fővárosi Kéményseprőipari Nonprofit Kft. (FŐKÉTÜSZ) 283 dolgozóra vonatkozóan, mivel május elsejével a lakossági kéményseprési feladatok átkerülnek a katasztrófavédelemhez – jelentette be Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes kedden online sajtótájékoztatón.

A cégnek jelenleg 321 dolgozója van,

és reményeik szerint a 283 elbocsátandó munkavállaló száma csökkenni fog, ugyanis 12 dolgozónak már egyéb új munkaszerződéses jogviszonyt ajánlott fel a cég.

Kiss Ambrus szerint a folyamat bármikor megállítható, csak egy jelzés kell a Belügyminisztériumtól, hogy él a fővárosi önkormányzat felajánlásával, és átveszi a FŐKÉTÜSZ-t. Így jogfolytonos maradna a munkavállalók foglalkoztatása.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes ismertette, hogy május elsejével kerül át a fővárosi lakossági kéményseprés a katasztrófavédelemhez. A FŐKÉTÜSZ nem szűnik meg, tovább működik az új budapesti közszolgáltató társaság részeként, de szűkített feladatkörrel.

(Borítókép: Kéményseprők tisztítási munkálatokat végeznek egy családi ház kéményében. 2019.07.15. (Hüvösi Csaba, Nógrád Megyei Hírlap)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink