Csoportelsőként a második kalapból várja az EB-sorsolást a magyar válogatott

Hírek figyelő.hu
Vasárnap délután az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte a montenegrói csapatot a Puskás Arénában, ezzel Marco Rossi együttese veretlenül, csoportgyőztesként jutott ki a jövő nyári Európa-bajnokságra.

A magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában 3-1-es győzelmet aratott Montenegró ellen a telt házas Puskás Arénában. Szoboszlai Dominik a két gólját egy perc alatt szerezte, ezzel fordította meg hátrányból a találkozót, majd a hosszabbításban Nagy Ádám biztosította be a győzelmet.

A győzelemmel a magyar válogatott amellett, hogy megszerezte a csoportelsőséget és az ezzel járó második kalapos helyet a december 2-i Eb-sorsolásra, vereség nélkül (6 győzelemmel és 4 döntetlennel) zárta le a 2023-as évet, amire legutóbb 1976-ban volt példa.

A hét végén zárulnak le a selejtezők, míg a pótselejtezőket 2024 márciusában rendezik majd meg, azonban az Eb-sorsolást már idén december 2-án megejtik. Itt megnézheti, melyik csapatok lehetnek a magyar válogatott ellenfelei.

Fotó: Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa és Marco Rossi szövetségi kapitány. Forrás: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetnek

További híreink