Csányi Sándor: lesz idén bejelentés bankvásárlásról

Hírek figyelo.hu

Az OTP csoport tőkehelyzete stabil, lehetővé teszi az akvizíciós stratégia folytatása mellett osztalék fizetését is – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a pénzintézet ma reggeli sajtótájékoztatóján.

Tovább folytatja az eredményes akvizíciós tevékenységet az OTP csoport, jelentette be Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a hitelintézet ma reggeli sajtótájékoztatóján.

Jelenleg 3 országban folytatnak tárgyalásokat, ebből egy már olyan piac, ahol a csoport jelen van.

Hogy a másik két ország melyik, arról nem árult el többet a bank vezetője, mint ahogy azt sem, hogy Európán kívül is vizsgálódnak-e felvásárlási lehetőségekről.

A magyarországi moratórium lejártával (június 30.) az érintett ügyfelek maximum 5 százalékának lehetnek fizetési problémái, erre utalnak a bankcsoport szerb és bulgáriai tapasztalatai, ahol 2-3 százalék volt ez az arány – válaszolta a Világgazdaság kérdése Bencsik László vezérigazgató-helyettes.

Azzal számolnak, hogy a moratórium itthoni lejártára már magas szintű lesz a lakosság átoltottsága és az év második felében lendületes lesz a gazdaság növekedése.

Arról, hogy mikor határoznak az osztalék, vagy -előleg kérdésben, még nincs elképzelés. Az MNB szeptember 30-ig gyakorlatilag tiltja az osztalékfizetést. Az OTP elmúlt két éves eredményéből az osztalékként kifizethető összeg 119 milliárd forint.

Csányi Sándor kérdésre elmondta, részt vesznek a Commerzbank magyar leányának átvilágítási folyamatában és ha úgy adódik ajánlatot is tesznek, hiszen az érintett banknak elsősorban vállalati ügyfelei vannak, ebben a szegmensben pedig az OTP-nek nem kell tartania attól, hogy túl nagy versenyfölénybe kerülne.

(Borítókép: Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Budapest 2020.10.07. (Kallus György/Világgazdaság)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink