Csak most lett társelnök, de máris nagy bajba kerülhet Demeter Márta

Hírek
Kétharmados támogatással választotta meg társelnökévé az LMP a nemzetbiztonsági felülvizsgálat küszöbén álló Demeter Mártát a párt szombati kongresszusán.  

Az LMP szoci ejtőernyősét nem is olyan régen még a pártba se akarták felvenni, most meg kétharmados támogatással választották meg, igaz, egyedül indult a női tagoknak fenntartott posztért.

De nem biztos, hogy sok ideje marad örülni, az elmúlt pár napban ugyanis elkövetett néhány hibát, ami a politikai karrierjébe is kerülhet. Márpedig Demeter Márta nem azért lépett ki a haldokló MSZP-ből, hogy aztán az LMP színeiben bukjon meg.

Nem csak arról a “bakiról” van szó, hogy összekeverte Orbán Viktor és egy magyar ezredes kislányát. Demeter ezen tévedése alapján rágalmazta meg a miniszterelnököt és családját.

Talán még ennél is súlyosabb, amit Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára állít: az LMP képviselője nem nyilvános, érzékeny katonai információt szivárogtatott ki és hamisított meg.

Éppen ezért Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezte.

Kósa ezt azzal indokolta: a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta minősített katonai információkat hozott nyilvánosságra.

Borítófotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink