Csak a “szokásos”: újabb késeléses támadás Németországban

Hírek
Wuppertal egy szebb napokat látott iparváros a Ruhr-vidéken. Magas a munkanélküliség és magas a migránsok aránya. Egy toxikus keverék.  

Pénteken egy 14 és egy 16 éves szír menedékkérő testvérpár késelt halálra egy 31 éves irakit, akinek 25 éves testvére is súlyosan megsebesült abban a vitában, ami a két testvérpár között a főpályaudvar és egy bevásárlóközpont közelében lévő üzletben tört ki.

A wuppertáliak ezen a hétvégén rengeteg (részben golyóálló mellényes) rendőrt láttak, hiszen még a terrorellenes SEK rendőrségi különleges egységet is bevetették a késelők feltételezett rejtekhelyének ellenőrzésére.

Mintha a terror nem lett volna elég, később egy 53 éves férfit sebesített meg életveszélyesen egy 42 éves szír késelő egy belvárosi bisztró előtt. A támadót a rendőrség beérkezéséig járókelők tartoztatták fel. Hamburgban is hasonló jelenetek játszódtak le, ahol idén július 29-én egy késes támadó rohant egy élelmiszerüzletben vásárlók közé, egy halottat és négy súlyos sebesültet maga mögött hagyva. Ott járókelők műanyagszékek lábával tartották maguktól távol, és egyszerre sakkban a “szokásos” “Allahu akbart” kiáltó iszlamista támadót, akit a kiérkező rendőrség letartóztatott.

Wuppertal nem először szerepel a hírekben. Tavaly novemberben felmetette a bíróság azt a hét szalafista iszlám szélsőségest, akik 2014-ben “Sariah Police” feliratú láthatósági mellényben járőröztek a városban. Az általuk erről készített videó akkor bejárta az internetet. A vád ellenük az egyenruhák tilalmának megsértése volt, ám azt a bíróság szerint láthatósági mellénnyel nem lehet elkövetni. A védelem azzal érvelt, hogy pl. a szakszervezetek is használnak tüntetéseiken ilyen emblémás mellényeket.

Migránsok egymás közötti késeléses leszámolásai, vagy iszlám szélsőségesek késsel, esetleg baltával elkövetett támadásai hétköznapossá váltak Németországban. A német fősodrú média gyakran nem közli a támadók nemzetiségét vagy migrációs hátterét.

Merkel kancellár a barcelonai terrortámadás után arra kérte a kampányoló pártokat, hogy visszafogott kampányt folytassanak. Érthető, hogy a német határokat 2015-ben önhatalmúlag megnyitó Angela Merkel kerüli a tömeges migráció és a terrorizmus közötti, a balliberális média és bevándorláspárti politikusok által tagadott, összefüggés mediatizálását, ami a bevándorlásellenes AfD párt malmára hajtja a vizet a szeptemebr 24-i parlamenti választáson.

Borítókép: MTI/AP/DPA/Holger Battefeld

Ezek is érdekelhetnek

További híreink