Csak a szokásos kettős mérce: Steiner Kristófról egy mukkot se, de Orbán halálát nyugodtan kívánhatja bárki

Hírek
A 24.hu haladóportál egy meglehetősen provokatív cikket tett közzé Facebook-oldalán Steiner Kristóf meleg celeb esküvőjéről, majd szétcenzúrázta a hozzászólásokat. Egy a miniszterelnökről szóló cikkük alatt viszont minden “jókívánság” megengedett, sőt még a cigányozás se zavarja őket.  

Egy szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a 24.hu Ebben a fehér ruhában ment férjhez Steiner Kristóf című cikke alatt több kommentet is cenzúrázott, miközben egy másik, Orbán Viktorról szóló írásuk esetében a legdurvább gyűlöletkeltő hozzászólásokat se távolították el.

A liberális kettős mércén már jóformán meg sem lepődünk, ahogy azon sem, hogy a miniszterelnök emberi méltósága a 24.hu-nak nem sokat jelent. Az viszont furcsa, hogy ha Orbán Viktorról van szó, abban az esetben még a rasszista hozzászólások is megengedettek.

Volt, aki "cigánydisznónak", más "büdös cigánynak" nevezte a miniszterelnököt. Megint mások azt kívánták, lukadjon ki a bele, vagy akadjon az étel a torkán, de olyan is volt, aki patkánymérget etetett volna vele. Mindez átment a 24.hu moderátorainak szűrőjén.

A Steiner Kristófról szóló cikkük alatt viszont jól látszik: már várták, hogy sorra törölhessék a kommenteket. A portál Facebook-oldalának kezelői maguk is kommenteltek, annyira erős küldetéstudatot éreztek magukban, hogy megvédjék a megosztó celebet. “Kedves mindenki! Kommenteljetek ésszel. Teljesen felesleges homofób, gyűlölködő kommentet beírni, törölni fogjuk” – írták.

Ez a védelem Orbán Viktornak persze már nem járt, a kettős mércére pedig több olvasó is felhívta a figyelmet, de cikkünk megírásáig nem érkezett rájuk válasz a portál Facebook-oldalának kezelőitől.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink