Célba vette Közép-Kelet-Európát a Tesla

Hírek
Lengyelország jelentős potenciállal rendelkezik az elektromos autók piacának a fejlesztése szempontjából. 

A nagy lengyelországi belső piacot kihasználva a teljes régiót kiszolgáló központokat tervez az amerikai gyártó – írja a Figyelő a lengyel sajtóra hivatkozva.

Július közepén megnyílt Varsóban az első hivatalos Tesla-márkaszerviz, ami óriási könnyítést jelent, hiszen eddig külföldön kellett szervizelni ezeket a járműveket. Az amerikai gyártó egyértelműen kinyilvánította, hogy figyelembe veszi térség igényeit, és további befektetéseket szándékozik eszközölni Lengyelországban, új szolgáltató központok és töltők létrehozásával. A töltőhálózatot eddig szinte kizárólag Nyugat-Európában fejlesztették. 

A CleanTechnica, amely az egyik vezető elektromobilitással és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó portál, a hét végén ismertette, hogyan fejlődik a gyakorlatban a lengyel elektromos autók infrastruktúrája. Az anyag szerzője, Zachary Shahan jelenleg Wrocławban él, amelynek útjain Tesla Model S típussal közlekedve megállapította, hogy a jármű meglepő módon jól teljesít, úgy is, hogy a városban még nincs Tesla supercharger. Jó példaként a Vozilla carshareinget (többek között Teslát kínáló gépkocsimegosztás), valamint a GreenWay és az Orlen töltőket említette.

A Tesla első emberének a bejelentése izgalomba hozta a lengyel szakportálokat és az elektromobilitás kedvelőit. A Green-news.pl weboldal emlékeztet arra, hogy az országban jelenleg már négy Tesla töltő van (Katowicében, Poznańban, Kostomłotyban és Ciechocinekben), s tudható, hogy a cég továbbiakat hoz létre Ostrów Mazowieckában, Strykówban, Sieradzban és Rzeszówban (a Tesla hivatalos honlapján ezeknek a helyszíneknek „coming soon”, vagyis „hamarosan elkészül” státuszuk van). 

 

Borítófotó: Mike Blake, Reuters

Ezek is érdekelhetnek

További híreink