Céláremelés az OTP-re

Hírek figyelo.hu

Ezer forinttal emelte az OTP Bank célárát a Goldman Sachs (GS), a vételi ajánlás megerősítése mellett már 14 100 forintra várja a vezető magyar bankpapírt, amelynek árfolyama akár csaknem az ötödével emelkedhet a jelenlegi szintről.

Az idei 30 százalékos visszaesés után jövőre 15, 2022-ben pedig 17 százalékkal nőhet a társaság adózott eredménye, 2020–2024 között pedig az eddiginél átlagosan 4 százalékkal magasabb részvényenkénti eredményre számít az OTP-től a GS, amit a magasabb bevételek és az alacsonyabb kockázati költségek mellett a szabályozói lazítások is támogathatnak.

Kockázatot hordoz ugyanakkor a térség gazdaságának hangsúlyosabb lassulása, az alacsonyabb kamatkörnyezet, valamint a kockázati kiadások és a szabályozói környezet kedvezőtlen változása.

A GS új várakozása a második legoptimistább a társaságot követő 15 elemző közül. A régiós bankszektor helyzetét is kedvezőbben látja az amerikai nagybank, új árcédulát kapott az osztrák Erste, Raiffeisen és Addiko, valamint a lengyel piacot képviselő Pekao, PKO, Moneta Money Bank és Santander Polska is.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja

(Borítókép: bet.hu)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink