Céges születésnap jótékony hatású tortával

Hírek vg.hu
Különleges módját választotta a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásának támogatására egy kommunikációs ügynökség és egy desszertszalon, amikor megalkották azt a tortát, amelynek megvásárlásával bárki az ügy segítőjévé válhat – adta hírül a Világgazdaság.

A Kivételesség Ígérete néven kifejezetten erre a célra megalkotott és ideiglenesen forgalomba hozott édesség minden egyes eladott darabja után ötezer forintot kap támogatásként az Igazgyöngy alapítvány. Az L. Ritoók Nóra által negyedszázada alapított társadalmi szervezet az ország egyik legszegényebb szegletében, Toldon működik.

A jótékony hatású torta ötlete a tizedik születésnapját ünneplő magyar kommunikációs ügynökség, a KNK csapatától származik, akik az évforduló kapcsán egy fontos társadalmi ügyet akartak valamilyen formában támogatni. Ehhez gyorsan lelkes partnerre találtak a NOUR desszertszalon tulajdonosának személyében.

A Kivételesség Ígérete tortát persze nem véletlenül mutatták be a Szépművészeti Múzeumban, ezzel is jelezve, hogy a támogatott tehetséggondozó műhely, az Igazgyöngy alapítvány is a művészethez kapcsolódik. Stílusosan egy gasztrotematikájú művészeti tárlattal egybekötött eseményt is szerveztek a különleges édesség köré épült akció bemutatójára.

De hogyan kapcsolódik egymáshoz a művészet és a gasztronómia, miként ötvözhető a vizuális élmény a kulináris élvezettel, miközben fontos társadalmi ügyet is támogat? A kérdésre a Kivételesség Ígérete torta adja meg a választ, amely lényegében egy átfogó, a gyermekek esélyegyenlőségét segítő CSR-projekt lett.

A vidék és Budapest legjobb cukrászatai között is jegyzett NOUR desszertszalonban készülő tortát május végéig hozzák forgalomba egy rajzpályázattal kísérve. A recept kidolgozásánál szempont volt, hogy a legnépszerűbb ízeket házasítsák annak érdekében, hogy minél többen válasszák az Igazgyöngy támogatását szolgáló tortát – tudtuk meg.

A torta alapja földimogyorós piskóta, amelyet földimogyoró praliné, kétféle sóskaramell-ganache és fehércsokoládé mousse rétegei építenek fel, és fényes, sárga tükörglaze, valamint arany- és fekete színű csokoládélapok díszítik.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: KNK PR & Media

Ezek is érdekelhetnek

További híreink