Bűvös számot haladt meg a Kulcs-Soft forgalma

Hírek Figyelo.hu
Tíz százalékos bevételnövekedés mellett közel harmadával magasabb profitot termelt az ügyviteli szoftvereket fejlesztő vállalat az első félévben.

Az összes fontosabb eredménysoron két számjegyű bővülést ért el az első félévben a Kulcs-Soft. Az ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó vállalat árbevétele 10 százalékkal nőtt 2020 első hat hónapjához képest, átlépve ezzel az egymilliárd forintot – írja a VG.

A forgalom mindhárom termékcsoportban bővült,

a saját termék értékesítések közel negyedével, 180 millió forintra, az egyéb szolgáltatásokból származó bevételek pedig mintegy ötödével, 232 millió forintra nőttek.

A forgalom legjelentősebb részét továbbra is a support szolgáltatások adták, ebben a szegmensben azonban csupán négy százalékkal emelkedtek az eladások, a szegmens 654 millió forinttal járult hozzá a bevételekhez.

Ezzel párhuzamosan sikerült kordában tartani a kiadásokat is, a működési ráfordítások ugyanis a forgalomnál kisebb ütemben, hat százalékkal emelkedtek. Utóbbin belül a személyi jellegű kiadások adták a legnagyobb, 384 milliós tételt, ami 8 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, és ami a bővülő dolgozói létszámmal függ össze.

A cikk szerint mindezek eredőjeként az üzemi eredmény soron a tavalyit bő ötödével meghaladó, 424 millió forintot könyvelhetett el a Kulcs-Soft, adózott nyeresége pedig ennél is dinamikusabban, 32 százalékkal 388 millió forintra hízott.

A tavalyi – 2019-hez képest egyébként javulást mutató – egész éves nyereség közel kétharmadát ezzel már teljesítette is a szoftvercég.

A társaság a járványhelyzet miatt hibrid munkarendre állt át, a koronavírus azonban a tárgyidőszak eredményét nem befolyásolja érdemben. A társaság folytatta az előző években megkezdett intenzív termék- és szervezetfejlesztési projektjeit. A legfontosabb termékfejlesztési lépések közül az üzletkötőkkel, területi képviselőkkel rendelkező cégek munkáját segítő és digitalizáló Online Sales Rendszer, valamint a partneri és viszonteladói értékesítést támogató B2B e-commerce szolgáltatást emeli ki a jelentés.

A Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett, mindössze 9 százaléknyi közkézhányaddal rendelkező kispapír piacán jól fogadták a féléves eredményszámokat, a befektetők 2,6 százalékkal húzták feljebb az árfolyamot. Az év eleje óta azonban még ezzel együtt is 17 százalékos mínuszban jár kurzus.

(Borítókép: Kulcs-Soft, a vezető ügyviteli szoftvergyártó cég sajtótájékoztatót tart az első féléves tőzsdei jelentéséről. (Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink