Büntetőper ide vagy oda, Trump magabiztosan vezet Biden előtt

Hírek vg.hu
Amellett, hogy a volt elnök támogatottsága magasabb, a többség szerint az elnöki ciklusa is sikeres volt.

Az SSRS által végzett új CNN közvélemény-kutatás szerint Donald Trump továbbra is előnyben van Joe Biden elnökkel szemben, miközben a kampány – és a volt elnök büntetőpere – halad előre – tette közzé az amerikai hírcsatorna.

A most közzétett felmérés szerint Trump támogatottsága a szavazáson a regisztrált szavazók körében stabilan 49 százalékos a Biden elleni párharcban, ami megegyezik a CNN legutóbbi országos közvélemény-kutatásán, januárban mért aránnyal, míg Biden most 43 százalékon áll, ami picivel alacsonyabb a három hónappal ezelőtti 45 százaléknál.

Szintén figyelemre méltó, hogy visszatekintve az amerikaiak 55 százaléka vallja úgy, hogy Trump elnöksége sikeres volt, míg 44 százalékuk tartja kudarcnak.

(Egy 2021. januári közvélemény-kutatásban, amelyet közvetlenül Trump távozása előtt és néhány nappal az amerikai Capitolium elleni január 6-i támadás után készítettek, még a válaszadók 55 százaléka kudarcnak ítélte elnökként töltött idejét.) Biden eddigi hivatali idejét értékelve a válaszadók 61 százaléka szerint eddigi elnöksége kudarcot vallott, míg 39 százalékuk szerint sikeres volt.

Érdekes, hogy Biden munkájának megítélése az Izrael és a Hamász közötti háború kezelése kapcsán a legrosszabb: mindössze a válaszadók 28 százaléka értékelte pozitívan az elnök lépéseit, miközben a 35 évnél fiatalabbak körében a 20 százalékot sem éri el ez az arány.

 

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink