Budapesttel egyelőre várni kell

Hírek Hőnyi Gyula
Három vidéki hotellel indul a Danubius Hotels. Az áprilisihoz képest megsokszorozódott az érdeklődések száma – mondta a Figyelőnek Kovács Balázs a cég vezérigazgatója, akivel arról beszélgettünk (a nyitás előtti héten) hogyan alakulhat a piac a következő időszakban.

A fővárosban az ötcsillagos hotelek a pandémia alatt maximum néhány szobát (0-5 tudtak értékesíteni. A Danubius hoteleinél a nullához konvergált a kereslet. A turizmus megszűnt, az üzleti és munka ügyben idelátogatók számára pedig nem volt érdemes kinyitni a nagyobb egységeket. A baj az, hogy ez a közeljövőben nem is igen változik a helyzet – vélekedett a vezérigazgató.

Addig, amíg a légitársaságok nem „költöznek” vissza, addig nem indulhat be az élet. A belföldi kereslet kicsi a fővárosi szállások iránt, ez egy komoly hátránya a piacnak. Más országokban (elsősorban Nyugat-Európában) trend, vagy inkább sikk, hogy vidékről a fővárosokba látogatnak és eltöltenek ott egy hosszú hétvégét, pár napot. Ez itthon valamiért nem megy. Mindezeket figyelembevéve Kovács Balázs úgy látja, hogy talán júliustól lesz érdemes egy-egy szállodát megnyitniuk Budapesten.

A teljes interjú a Figyelő hetilap 2020/22. számában olvasható
(Borítókép: Sétahajó úszik el a Dunán a szecessziós stílusban épült Danubius Hotel Gellért épülete előtt a Szent Gellért térnél. A patinás szálloda 1918. óta fogadja a szálló- és fürdővendégeit. – Fotó: MTI / Jászai Csaba)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink