Budapesten feloldják a kijárási korlátozásokat

Hírek Figyelo.hu

Orbán Viktor Facebook közvetítésében elmondta, hogy az első csatát megnyertük a járvánnyal szemben. A miniszterelnök szerint ez nemcsak remény, önámítás, hanem immár tény is – áll a Világgazdaság oldalán. A fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. A döntéseket időbe meghozták és

minden magyar állampolgár felelősségteljes viselkedésének köszönhetően áttérhetnek a járvány elleni védekezés következő szakaszába.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki minden magyar honfitársának.

Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszára, a kijárási korlátozást feloldják.

A főváros mindig két héttel fogja követni a vidéket.

A felelősségteljes magatartásra és a védőtávolság betartására továbbra is figyelmet kell fordítani. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a

polgármesterek ne vegyék félvállról a kockázatokat, és ügyeljenek az idős-otthonok biztonságára.

Nyilvánosak a hétfőtől érvényes védelmi intézkedések

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos – Budapest kivételével az egész országra érvényes – védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: ennek értelmében

a vendéglátóhelyeken már nemcsak a kerthelyiségekben engedélyezett a tartózkodás, hanem a vendéglátóhelyek belső zárt részében is.

A dolgozóknak kötelező védőeszközt (orvosi szájmaszkot, sálat vagy kendőt) viselni. Az üzemeltetőnek pedig intézkedni kell a védelmi távolságok megtartására.

Másik változás, hogy a szálláshelyek is fogadhatnak vendégeket. A védekezés ezen szakaszában is hatályban marad a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a védőeszközök kötelező viselésére, a távolság betartására, valamint az életkorhoz kötődő idősávok figyelembevételére vonatkozó szabályozás – tette hozzá.

Borítókép: Orbán Viktor, Facebook

További híreink