Budapest lesz az Eb-döntő otthona?

Hírek Figyelo.hu

Budapestre helyezhetik át Londonból az Európa-bajnokság döntőjét – írja a The Times.

A VG.hu szemléje kiemelte: a Wembley Stadionban rendeznék meg a mérkőzést, amely azzal járna, hogy 2500 személynek nem kell betartania a hétköznapi utazókra vonatkozó tíznapos karantént.

Az UEFA viszont ultimátumot adott a brit kormánynak: ha nem enyhítenek a korlátozásokon, elveszik tőlük a finálé rendezési jogát.

A szövetség azt szeretné, hogy a szponzorok és a mérkőzést közvetítő tévétársaságok dolgozói is szabadon mozoghassanak.

A döntéshozók szerint a közegészségügyi helyzet miatt aggályos a kivételezés, ráadásul több millió brit nem tud nyaralni menni.

Az UEFA péntek délelőtt közleményt is kiadott az ügyben.

„Az UEFA nagy örömére szolgál, hogy a Wembley befogadóképessége legalább 50 százalékra emelkedik a kieséses fordulók mérkőzéseire. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk a helyi hatóságokkal, hogy megpróbáljuk lehetővé tenni a résztvevő csapatok szurkolóinak, hogy részt vehessenek a mérkőzéseken, szigorú tesztelés és a buborék-koncepció alkalmazása mellett, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Királyságban való tartózkodásuk kevesebb, mint 24 óra lenne, és mozgásuk csak az engedélyezett közlekedési eszközökre és helyszínekre korlátozódna. Megértjük a kormányra nehezedő nyomást, és reméljük, hogy sikerül kielégítően lezárni az ügyben folytatott megbeszéléseinket. Mindig van vészterv, de bízunk abban, hogy a döntő hetet Londonban tartják meg.”

(Borítókép: A Puskás Ferenc Stadion megnyitóján. A közönség a névadó arcképével tisztelgett a világhírű futballista előtt (Puskás Aréna Facebook-oldal)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink