Budapest a sport és a biztonság fővárosa

Hírek
Július 29-től augusztus 7-ig tart a Maccabi Európa Játékok, amely nagyon hosszú idő után tér vissza a régióba.

Az első Maccabi Európa Játékokat 90 évvel ezelőtt, Prágában rendezték, tehát valóban a 15. Maccabi Európa Játékokkal tér vissza az esemény a közép-európai régióba. Ez több mint egy zsidó sportverseny: sport-, kulturális, vallási és közösségi esemény– mondta Deutsch Tamás, a Maccabi Európa Játékok Védnöki Testületének a vezetője a Figyelőnek

Deutsch Tamás elmondta, elsősorban a biztonság és a folyamatosan fejlődő sportinfrastruktúra miatt nyerhette el Budapest a Maccabi  játékoknak a megrendezéséi jogát. Azt is mondta, hogy Budapest Közép-Európa legnagyobb ütemben fejlődő városa a turizmusát, gazdasági, kulturális erejét és oktatási világát tekintve is. Hozzátette, az elmúlt időszakban jó néhány európai országban romlott a zsidó közösség helyzete, addig a magyarországi Európában a legnagyobb biztonságban élő zsidó közösség. 

A politikus azt is mondta, hogy a Maccabi Európa Játékok okán először a magyarországi zsidó közösség történetében egy önálló zsidó sportközpont épül majd meg. „Reméljük, hogy az ezzel kapcsolatos beruházások a jövő esztendőben elkezdődhetnek. A kormány részéről a döntés megszületett, jelenleg az előkészítés, a beruházás ütemezése zajlik” – mondta.

A Maccabi Európa Játékok versenyprogramjában 24 sportág 63 versenyszáma szerepel. 43 országból 2300 sportoló érkezik Budapestre.

Borítófotó: Deutsch Tamás (fotós: Kőhalmi Péter)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink