Brutális: az áldozatok barátainak is elküldték a terroristák a skandináv lányok lefejezéséről készült videót

Hírek
A napokban két skandináv lány holttestére bukkant egy turistacsoport Marokkóban, nem messze Észak-Afrika legmagasabb pontjától, a Toubkal hegycsúcstól. A két huszonéves nőt különös kegyetlenséggel mészárolták le az Iszlám Állam katonái, ám még sokkolóbb, hogy a kivégzésről készült felvételeket továbbították az áldozatok hozzátartozóinak is.

A tragikus sorsú lányok turistaként érkeztek Marokkóba. A dán Louisa Vesterager Jespersent és a norvég Maren Uelandot az Iszlám Állam katonái fejezték le a hegycsúcstól nem messze, miközben Allah nevét kiáltották.

Ezt onnan lehet tudni, hogy a radikális iszlamisták az áldozatoknál lévő telefonokkal felvették tettüket, sőt, a kivégzésről készült videót a közösségi médián keresztül továbbították a lányok családtagjainak és barátainak. A norvég lány édesanyjának pedig a Facebook oldalára töltötték fel a meggyilkolt lányáról készült képeket a terroristák.

A norvég és a dán hatóságok megerősítették a képek és a videók hitelességét, a dán elnök, Lars Lokke Rasmussen szerint terrortámadás történt. A videofelvételeken hallatszik, hogy a gyilkosok Allah dicsőítése mellett bosszút kiáltanak. „Szíriáért, és az elhunyt testvéreinkért!” – üvöltik többször is a kamerába az ISIS harcosai.

Sajtóértesülések szerint a gyilkosságokkal már 13 férfit gyanúsítanak a hatóságok. A meggyilkolt skandináv turistalányok holttesteit már hazaszállították Európába.

Borítókép: MTI/EPA/NTB SCANPIX/Jan Kare Ness 
A Marokkóban gyilkosság áldozatául esett 28 éves norvég Maren Ueland és 24 éves dán Louisa Vesterager 
Jespersen emlékére tartanak fáklyás felvonulást az emberek Ueland lakóhelyén, a novégiai Brynében.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink