Brüsszelben tilos megvallani az Isten-hitet

Hírek
Budapestet tartja az egyik legszabadabb és legbiztonságosabb városnak Fürjes Balázs. A kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa a Figyelőnek beszélt Budapest identitásáról, az elmúlt hét évről és személyes városépítési örökségéről is.  

„Budapest lehet Európa olyan új csomópontja, amely kiemelkedő életminőséget biztosít a lakóinak és az idelátogatóknak. Otthona és motorja az innovációnak, folyamatosan vonzza a gazdaság szereplőit, megtermékenyítő fóruma a jövőről szóló tudományos, politikai gondolkodásnak, párbeszédnek, autentikus tere kulturális alkotások megszületésének és bemutatásának” – erre számít Budapest jövőjét illetően Fürjes Balázs. A kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa szerint ma Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa, amely tele van növekedési potenciállal.

A kormánybiztos szerint ma a világon sok helyen kiközösítik az embert, ha keresztény hitéről vall, de Magyarországon mindenki szabadon beszélhet hitéről és ezt a jogunkat meg is kell tartanunk. Úgy fogalmazott: „férfinak és magyar embernek születtem, fiúból férj és családapa lettem, s botladozó, de talán teljesedő keresztény hittel próbálok élni. Ma ezt mondjuk Brüsszelben vagy Kanadában sok helyütt – nem mindenhol, de sok helyen – csak kiközösítés mellett vállalhatom. Ott Istent és különösen a Fiát tilos megvallani, az ember nem férfinak vagy nőnek teremtetett, hanem lehet bármelyik vagy akár a kettő egyszerre is. A nemzethez tartozás, a hazaszeretet szerintük veszélyes, ódivatú jelenség. Miközben nekünk ezek adják identitásunk és világlátásunk alapját. Ma kétségtelenül meg kell védenünk a jogunkat, hogy azok maradhassunk, akik vagyunk.”

Az interjú további részleteit a Figyelő legfrissebb számában olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink