Brüsszel migrációs atombombát dobna hazánkra

Hírek
Közeleg egy határidő. Szeptemberig már csak 4 hónap van hátra, ám a 160 ezer migránsból két év alatt csak 16 ezret, azaz tíz százalékot sikerült áthelyezni. Nem csoda, ha Brüsszel minden eszközzel felgyorsítaná a betelepítést. Az egyik ilyen eszköz az Európai Parlament (EP) által a minap elfogadott határozat, amely a Lisszaboni szerződés 7. cikkelyének elindítását, a brüsszeli szóhasználatban “atombomba” bevetését kéri.  

Miért gondolhatjuk jogosnak azt az érvelést, miszerint az Európai Unió működéséről szóló szerződés 2. cikkelyében felsorolt, ám tételesen sehol nem definiált “európai értékek” látványos féltése valójában a nagyszámú idegen népesség kötelező betelepítését és Európán belüli szétosztását jelenti? A választ maga az EP által elfogadott határozat adja meg.

Brüsszel ugyanis három dolog miatt “aggódik”: Az első a  Soros-egyetem. A híresztelésekkel ellentétben azt senki sem akarja bezárni, csupán arról van szó, hogy egységesítik az Európai Gazdasági Térségen kívüli egyetemek működési feltételeit. Amely egyetem az új feltételeknek megfelel, az nyugodtan működhet tovább. A vitának tehát nem a Magyar Országgyűlés által elfogadott törvény módosításáról, hanem a feltételek ütemes teljesítéséről kéne szólnia. A vitatott helyzetű Soros-egyetem egyébként is amerikai, így nem esik Brüsszel hatáskörébe.

A második téma a kőkeményen politizáló álcivil szervezetek átláthatóságának szabályozása. Ezt a törvényt még el sem fogadták, így Brüsszel ott kiált “farkast”, ahol semmilyen veszély nem fenyeget. A híresztelésekkel ellentétben és a józan észt követve Budapest nyílván nem a nyugaton negatív példának számító orosz, kínai, vagy török, hanem az amerikai vagy izraeli szabályozást tenné az új civiltörvény alapjává. Ezzel ez a pont is ki van lőve.

Marad tehát a harmadik pont, a migráció. Az Amnesty International már 2015-ben követelte, hogy amennyiben Magyarország kerítést épít (=betartja és betartatja a schengeni külső határok védelmére vonatkozó szabályokat), vagy kritikus a bevándorlással szemben (=nem ugrik a “Minden szírt befogadunk!” Angela Merkel után a kútba), akkor Brüsszel Magyarország ellen éljen a 7. cikkely szerinti eljárás adta lehetőséggel. Sokat kellett várniuk rá, de végül csak elérték céljukat.

Persze valószínűleg kellett hozzá Soros György brüsszeli látogatása, a Soros-galaxis által “megszólítható” 226 EP-képviselő, valamint a migránssimogató mainstream média és álcivil szervezetek kórusa is.

A magyar emberek által demokratikusan megválasztott polgári kormány elleni támadás persze burkolt üzenet a migrációval szemben ugyanilyen kritikus Lengyelország, vagy az októberben választás elé néző, a migránsbarát politikától szintén elforduló Ausztria felé is.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink