Bringa projekt az MVM-től

Hírek Figyelő.hu

Elektromos kerékpár pilot projektet indított az MVM Csoport a saját munkavállalói számára, együttműködésben a Hellovelo Zrt.-vel. A program első fázisában 50 elektromos kerékpár bevonásával vizsgálják az ilyen járművek munkáltatói juttatásként való gyakorlati alkalmazhatóságát. Az MVM Csoport ezzel úttörő jelleggel ösztönözni kívánja a munkavállalóit, hogy a jövőben minél többen járjanak munkába kerékpárral, és ezzel elősegíti a „kerékpározás évét” meghirdető, 1377/2020. számú kormányhatározatban foglalt célok teljesülését.

Elektromos rásegítésû kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. (Fotó: Mónus Márton / MTI)

Az MVM-székháznál tartott átadó ünnepségen részt vett Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, dr. Benkő Tamás János, jogi és koordinációs ügyekért, valamint közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár, dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese, illetve a Hellovelo Zrt. képviselői és az MVM dolgozói.

A pilot projekt teljes mértékben illeszkedik az MVM innovációhoz, e-mobilitáshoz, illetve a dolgozói juttatások fejlesztéséhez kapcsolódó stratégiai törekvéseihez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés”

– tette hozzá dr. Tomaj Balázs.

Az MVM az elmúlt egy évben szorosan együttműködött a Révész Máriusz által vezetett Kormánybiztosi Irodával, illetve annak lebonyolító szervével, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal annak érdekében, hogy a kormányhatározatban megfogalmazott közpolitikai intézkedés – a munkába járás, illetve munkaidőn belüli ügyintézés céljára elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató rendszer kidolgozása – időben meg tudjon valósulni, és 2022. január 1-jével az ehhez szükséges feltételek teljesülhessenek.

(Borítókép: Egy érdeklõdõ biciklizik az elektromos rásegítésû kerékpárok átadásán az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. A társaságcsoport a Hellovelo Zrt.-vel közösen elindította munkavállalói számára pilot projektjét, amelynek keretében kezdetben ötven elektromos bicikli bevonásával vizsgálja a kerékpárok munkáltatói juttatásként való alkalmazhatóságát, arra ösztönözve a dolgozókat, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkahelyükre. (MTI/Mónus Márton)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink