Brain Bar: az alvásproblémákkal és a magány-járvánnyal is foglalkozik a jövőfesztivál

Hírek figyelő.hu
Európa legnagyobb jövőfesztiváljának idei központi témája a test és a lélek egyensúlya, a mentális egészség globális válsága, de olyan magyar vonatkozású társadalmi kérdésekről is vitázni fognak szeptember 21-22-én a Magyar Zene Házában, mint az akkumulátorgyártás szükségessége.

A Brain Bar idén is összehozza a világ legnagyobb tehetségeit, gondolkodóit és az érdeklődő hazai közönséget. Az első nap nyitó előadásában Dr. Sophie Bostock alváskutató a mára szinte mindannyiunkat érintő alvásproblémákra segít megoldást találni.

A világhírű, New Yorkban praktizáló pszichoterapeuta és bestseller-szerző Esther Perel, a modern emberi kapcsolatok és párkapcsolatok egyik legegyedibb gondolkodású szakértője most először lép színpadra hazánkban. A Brain Baron arról beszél, hogyan őrizheti meg egy társadalom az egészséges pszichikumát, és mit tehetünk a világunkon átsöprő magány-járvány ellen. Esther Perel előadását Dr. Szondy Máté pszichológus, az Oxfordban pszichiátriából PhD-ző Dombi Zsófia és az énekesnő Solére beszélgetése előzi meg, akik arra keresik a választ, mi történik a Z-generáció szinte mindannyiunk elől rejtett belső világában. A két programelemből álló blokkot a szervezők különösen ajánlják hazánk mentálhigiénés szakembereinek, hiszen ezek itthon egyedülálló színvonalon emelik be a diskurzusba a mentális egészség témáját. A két beszélgetésre bárki ingyenesen ellátogathat, a Brain Bar pedig streameli is a programot YouTube-csatornáján.

A fesztiválra érkezik Christine Flaspohler is, aki csapatával azokat a szkafandereket tervezi, amelyeket a NASA űrhajósai a következő Holdra szállás során viselnek majd. Találkozhatunk Anouk Wipprecht holland tervezővel is, aki gondolatokkal irányítható, robotként működő ruhákat készít – többek között a Super Bowlra és a Cirque de Soleilnek. A jövőfesztiválon bemutatja mozgó, lélegző, sőt, a környezetükre is reagáló alkotásait.

A Brain Bar a legfontosabb hazánkat érintő kérdéseket sem mellőzi. Sor kerül hazánk első nyilvános akkumulátorgyár-vitájára: az LMP frakcióvezetője, Ungár Péter, a publicista-stand-upos Czeglédi Zoltán, a Századvégnél dolgozó Hortay Olivér és Várkonyi Gábor autópiaci szakértő csapnak össze a fesztivál második napján.

Brainbar02

Fotó: Magyar Nemzet

Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere (képünkön) arról beszél majd, hogy mit tanulhatnak a saját életpályájukat tervező fiatalok, a Z-generáció tagjai a Liverpoolhoz igazolt futballtehetség rendkívüli történetéből.

Házigazdaként többek között a magyar podcast-kultúra nagy kedvencével, Linczényi Márkóval találkozhat a közönség. Ismét a Brain Bar moderátori felkérésére érkezik Budapestre Iain Lindsay volt brit nagykövet is, a stand-upos Sid Moorthy pedig már negyedjére vezeti a fesztivál beszélgetéseit.

Borítókép: Esther Perel, forrás: Armchair Expert

Ezek is érdekelhetnek

További híreink