Botrányos módon "parodizálták" ki a zsidókat Belgiumban

Hírek
A helyi zsidó szervezetek egyöntetűen elítélték a belga Aalst városában megrendezett karnevál egyik felvonuló csoportját, akik régi antiszemita sztereotípiákra építkezve mutatták be produkciójukat a járókelőknek - olvasható a Tett és Védelem (TEV) internetes oldalán.

A Vismooil”n elnevezésű szervezet a karavánjuk élére két nagyméretű vallásos zsidónak ábrázolt bábot helyezett, amik köré pénzeszsákokat és patkányokat helyeztek. Ezt követte a csoport maga, akik rózsaszínű “vallásos” öltözetben táncoltak és énekeltek különböző széfnek ábrázolt dobozok tetején – írja a portál.

A TEV arról is beszámol, hogy Binyomin Jacobs holland főrabbi elítélte a vasárnapi karneválon látható ábrázolást. Úgy fogalmazott, sokkoló, hogy az a “tipikus, 1939-ből származó antiszemita karikatúrákra” hajaz. De felháborodását fejezte ki az Európai Zsidó Szövetség elnöke, Menachem Margolin rabbi is a karnevál szervezői felé, miután a haszid zsidókat ábrázoló figurákat groteszk kampós orral és egy halom pénzzel ábrázolták az antiszemita felhangú produkcióban. A rabbi magyarázatot kért a belga város főpolgármesterétől, Christoph D’Haese-től is, hogy miként adhattak engedélyt egy ilyen felvonulásra.

Így telnek az állítólag antiszemitizmus ellen beoltott, a kelet-közép-európai zsidóságot egyfolytában féltő nyugati társadalmak mindennapjai.

Borítófotó: jta.org, Jewish Telegraphic Agency

Ezek is érdekelhetnek

További híreink