Borítaná a baloldal a jövő évi költségvetést

Hírek Magyar Nemzet
Mintegy 3200 milliárd forintos adóemelést jelentenének a jövő évi költségvetésben a baloldal módosító javaslatai. Varga Mihály, pénzügyminiszter szerint a megalapozatlan, átgondolatlan, pusztán mindenre több pénzt költeni akaró javaslatok veszélyeztetik az eddig elért eredményeket.

Beérkeztek a baloldali pártok módosító javaslatai a jövő évi költségvetéshez. Az ellenzéki politikusok javaslatai összesen 6528 milliárd forinttal borítanák fel a költségvetést, ebből közel 3200 milliárd forint adóemelést jelentene – ismertette közösségi oldalára feltöltött videós bejegyzésében Varga Mihály. A Magyar Nemzet cikke szerint a pénzügyminiszter jelezte, hogy javaslataik a vállalkozásokat sújtanák legerősebben: a társasági adót például kilencről huszonöt százalékra emelnék, amely több ezermilliárd forintos terhet jelentene a cégeknek.

– Bár a legtöbb módosító javaslatban még csak forrást sem jelölnek meg azok finanszírozására, a költségvetés kétszázmilliárd forintos tartalékát nyolcszor költenék el. A költségvetési hiányt ezzel 2,9 százalékról tíz százalék fölé növelnék – emelte ki a tárcavezető.

Varga Mihály megerősítette, hogy a jövő évi költségvetés a védelem költségvetése: háborús időszakban is garantálja az ország biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést. A miniszter szerint a költségvetés lehetővé teszi, hogy tovább csökkentsük a költségvetés hiányát és az államadósságot.

– A megalapozatlan, átgondolatlan, pusztán mindenre több pénzt költeni akaró javaslatok veszélyeztetik az eddig elért eredményeket. Ezért a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni – tette hozzá Varga Mihály.

Borítókép: Varga Mihály, pénzügyminiszter. (Fotó: Pictorial Collective)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink