Bor, Mámor, Pécs

Hírek
A muzsika mellett a gasztronómia kap főszerepet a Bor, Mámor, Pécs fesztiválon május 4–7. között. A Széchenyi téren több mint 50 árus portékái közül válogathatnak az érdeklődők, a színpadon pedig olyan közkedvelt előadók váltják egymást, mint a Roy & Ádám Trió, Boggie, vagy a Kerekes Band.

– A családok érdekeit szem előtt tartva ügyelünk rá, hogy a fesztivál minden napjára jusson gyermekprogram – hangsúlyozta Vincze Balázs, a rendezvényt szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft ügyvezetője, aki beavatott a részletekbe: fellép a Recefice zenekar, gyermekműsort ad Dés András és Szabó T. Anna, a kicsik kipróbálhatnak számos kreatív játékot a népi játszóházban, részt vehetnek Zöld gyerekjátszón az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal és a macivarrást is elsajátíthatják az érdeklődők.

A felnőtteket is sokszínű zenei kínálattal várják. Csemer Boglárka „Boggie” a fiatal jazzénekes-generáció egyik legtehetségesebb és legüdébb jelensége, aki sajátos jazzes-sanzonos-popos világot épít. A pécsi Boja elsősorban a világzenében mozog otthonosan, míg a Roy & Ádám Trió a rockos vonalat erősíti. A Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Az Adamantin Jazz Group koncertje időutazást kínál a big band muzsika világába, a Kerekes Band pedig az ethno funk jeles képviselője.

A muzsika mellett a fenséges harapnivalókról sem feledkeztek meg a szervezők. Wossala Rozina látványfőzést tart, az Extrém Grill Bajnokság ínyencségeit pedig a Konyhafőnök című tévéműsor győztes csapata zsűrizi. Nem marad el Fűszerünnep megnyitója és a fűszerültetés!

A Pécs Város Bora választáson két bort díjaznak, az egyik nedű elnyeri Pécs Város Bora Szakmai Díját, a másik a Pécs Város Bora Közönség Díjat kapja. A bőséges borkínálatról a kitelepülők is gondoskodnak: 18 borász, 10 gasztronómiai és 24 kézműves pavilon kínálja portékáit a fesztivál ideje alatt.

Részletes program itt. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink