Akciótervvel segíti partnereit a Szerencsejáték Zrt.

Hírek figyelo.hu
A Szerencsejáték Zrt. bónuszjutalékot tartalmazó hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervvel segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került értékesítő partnereit, akiktől a munkahelyek megtartását, valamint a szolgáltatások színvonalának emelését kérik a támogatásért – mondta a társaság vezérigazgatója az MTI-nek nyilatkozva.

 

A Szerencsejáték Zrt. korábban is nagy figyelmet fordított az értékesítési hálózatára, az éves jelentéseiben számtalan program szerepel, amely a hálózat és azon munkavállalói számára szól. Czepek Gábor a cég vezérigazgatója elmondta,

az akcióterv összesen több mint 5 milliárd forint értékű többletjutalékot juttat a kiemelt kis- és középvállalkozó partnereknek, akik ötezer alkalmazottjuk megtartása mellett a járvány következtében elmaradt bevételeiket is visszapótolhatják.

A járvány alatt a nagyvállalatok ilyen programokat dolgoztak ki a munkahelymegtartásra, illetve a saját beszállítóik megtartására, ugyanis a járvány elmúltával az élet visszaáll a régi kerékvágásba és a felpörgő igények kiszolgálására megfelelő kapacitásra lesz szükség. A kiseső beszállítók pótlása nem csak nehéz, hanem költséges is, így a hasonló programok egyfajta win-win helyzetet teremtenek a partnerek és a cég számára.

Czepek Gábor kiemelte, a járvány idején alapfeladat az értéket képviselő kereskedelmi hálózatuk védelme, ugyanakkor a gazdasági visszaesés ellenére nem adják fel a modernizációra és dinamizálására vonatkozó elképzeléseiket sem. A társaság ezért – a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedésekre is tekintettel – kidolgozta a 2020-2021-re vonatkozó hálózatvédelmi és fejlesztési akciótervét, amelyhez május 25. és június 5. között várják a csatlakozókat.

A vezérigazgató aláhúzta, a koronavírus-járvány okozta ügyfélforgalom visszaesés és az elmaradt sportesemények miatti sportfogadási kínálat csökkenés jelentős negatív gazdasági hatásokat gyakorolt a nemzeti lottótársaság kis- és középvállalatokból álló értékesítőpartneri hálózatára, valamint árbevételének alakulására. Mint mondta

már a járvány első napjaiban visszaesést tapasztaltak a sportfogadási piacon a labdarúgó események szüneteltetése miatt, emellett a kijárási korlátozásokkal egy időben lecsökkent a lottózók személyes forgalma is, így átlagosan 30 százalék körüli volt az árbevétel-csökkenésük május közepéig.

Hangsúlyozta, a digitális értékesítési csatornák előtérbe helyezése enyhíteni tudta a bevételek kiesését, sok játékos szívesen váltott az online, illetve sms-alapú szolgáltatásokra. A lottójátékoknál csekély volt a visszaesés, mivel a játékosok átálltak a digitális fogadási módokra. A sportfogadások több mint fele érkezik az interneten az eddigi 30 százalék helyett, a kizárólag személyesen elérhető sorsjegyek esetében azonban 40-50 százalék körüli a visszaesés.

A nemzeti lottótársaság által most kidolgozott akcióterv a teljes termékpalettát értékesítő, kkv-szektorba tartozó kiemelt partnerek számára vált elérhetővé a hét elején.

Az érintett vállalkozók összesen 2404 értékesítési pontot üzemeltetnek, valamint a Szerencsejáték Zrt. árbevételének 65 százalékát adják és mintegy 5 ezer munkavállalót foglalkoztatnak

– fejtette ki a vezérigazgató. Hangsúlyozta, a Szerencsejáték Zrt. az akcióterv keretében év végéig három idősávban csökkenő mértékű extra bónusz jutalékhoz juttatják kkv partnereiket, a kezdeti időszak magasabb jutalékai így elősegítik a gazdasági visszaépülés gyorsított ütemét.

A csatlakozók pedig vállalják, hogy egyetlen munkavállalót sem bocsátanak el, emellett magasabb színvonalon folytatják az értékesítést részletesen meghatározott fejlesztési elemekkel: például mindenhol lehetővé téve ügyfeleiknek a kártyás fizetést, valamennyi értékesítési ponton megjelenik a vezeték nélküli internetelérés, valamint fejlesztik a Szerencsejáték Zrt. egységes arculati elemeit.

A Szerencsejáték Zrt. tavalyi 541,6 milliárd forintos szerencsejáték-árbevétele 64,2 milliárd forinttal, 13,4 százalékkal haladta meg a tervet.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink