Blues, bor és pörkölt huszonötödször

Hírek
1993 nyarán egy addig páratlan kezdeményezés valósult meg Pakson: Gárdai György, helybeli vállalkozó megálmodta és segítőtársaival, köztük Török Ádámmal, megvalósította a különböző, populárisnak nem nevezhető zenei stílusok és a kulináris élvezetek közös nevezőre hozását. Tegnap kezdődött és vasárnapig tart a 25. paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.  

A jelentős évfordulóra tekintettel a szervezők az idei programot a közönség kívánságának megfelelően állították össze. Az elmúlt negyed évszázadban olyan világsztárok fordultak meg a fesztiválon, mint az Animals, a Yardbirds, a Deep Purple feledhetetlen orgonistája, Jon Lord, Blues Project-jével a Uriah Heep virtuóz hammondosa, Ken Hensley & Live Fire, a Yes meghatározó billentyűse, Rick Wakeman és a The English Rock Ensemble, Martin Barre, aki 43 esztendeig gitározott a Jethro Tullban, valamint Mick Taylor, a Rolling Stones egykori gitárvirtuóza, a Collegium Musicum, azaz a szlovák ELP, a lengyel progresszív zene óriása, az SBB, a belgrádi Ana Popovič, korunk női Hendrixe. A nemzetközi mezőny mellett a hazai blues és rock élet minden meghatározó művésze fellépett a paksi színpadok valamelyikén.

A héten találkozhatunk Szekeres TamássaL, Varga Jánossal, Török Ádámmal és Papp Gyulával, Fekete Jenővel, Benkő Zsolttal, a Muddy Shoes zenekarral, az Ismerős Arcokkal, a Deák Bill Blues Banddel, a Kormoránnal, a Jambalaya-al, az SBB-vel, Ana Popovič énekes-gitárossal  és a Garry Moor öccse, Cliff Moore vezette együttessel.

Gasztro fesztiválról lévén szó, így a kiváló borok sem maradnak el, a főzőversenyen pedig borral készült ételek mérettetnek meg július 3. és 9. között.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink