Bitcoinnal is lehet mozijegyet venni

Hírek Figyelo.hu
Az AMC Entertainment hétfőn bejelentette, hogy hamarosan a bitcoint is elfogadja a mozijegyek vásárlásakor, ha online vásárolják a jegyet.

A CNBC cikke szerint Adam Aron vezérigazgató elmondta, hogy a mozilánc rendelkezik azokkal az informatikai rendszerekkel, amelyeknek segítségével 2021 év végétől képesek lesznek fogadni a kriptovalutát. Ez azt is jelenti, hogy a vállalat bármely Egyesült Államokban található mozijába vehetünk jegyet digitális fizetőeszközünkkel.

A bejelentés két erősen spekulatív eszköz egymásra találását jelenti, a bitcoin a kiugróan nagy árfolyammozgásáról híres, AMC pedig a Reddit hírhedt WallStreetBets platformján a mémrészvények sztárja lett – áll a VG szemléjében.

Mint írták, a bitcoin értéke drasztikusan megugrott az elmúlt hetekben,

habár a múlt hónapban 30 ezer dollár alá ment az árfolyam, augusztus elején már 46 ezer dollár környékén kereskedtek a kriptovalutával, amire csak ráerősített az, hogy az amerikai szenátus blokkolta a kriptopiacok szabályozását.

Az AMC részvényei hétfőn 4 százalékot meghaladó növekedést értek el az előzetesen várthoz képest kedvezőbb második negyedéves gyorsjelentésének hatására.

A cég a vártnál kisebb veszteséget könyvelt el, és az előrejelzésekhez képes magasabb bevételre tett szert.

A részvény idén majdnem 1500 százalékos emelkedést ért el, mozi népszerű célpont volt a fedezeti alapok és más piaci szereplők körében is.

Szingapúr kriptoközponttá válna

Ezek is érdekelhetnek

További híreink