Bíróságon faggathatják Sorost

Hírek
A District of Columbia kerületi szövetségi bírósága idézésben azt kéri Soros Györgytől, hogy szolgáljon válasszal a felperes részére (a csatolt keresetlevélhez kapcsolódóan) vagy pedig intézzen beadványt (angolul motion) a bírósághoz a szövetségi polgári jogi eljárás szabályainak megfelelően - írja a Tűzfalcsoport. Sorosnak egy csalás és zsarolási ügyben kell választ adnia, ami az Egyesült Államok politikai elitjét is érinti.

A felperes Gary John Byrne korábbi titkosszolgálati ügynök, aki csalás és zsarolás miatt perelt, az ügy alperese a Clinton Alapítvány, valamint számos Clinton-kötődésű személy és szervezet – írják a portálon. 

Hozzáteszik: llyen alperes például a republikánus elnökjelöltek politikai megsemmisítésére szakosodott American Bridge 21st Century nevű szervezet (ún. szuper PAC), amelynek Mitt Romney korábbi republikánus elnökjelöltről (2012) szóló dossziéja 2500 oldal hosszú volt. A sztahanovi alapvetésű szervezet félszáz „nyomozót” (tracker) foglalkoztat Amerika-szerte a republikánus politikai jelöltek állandó követésére és szemmel tartására. Ami az egész Clinton-hálózat működését illeti, a konzervatív ellenfeleket érintő nyomásgyakorlás és zsarolás (akár titkosszolgálati információk megszerzésével) a legmagasabb szintekről is történhetett a Clinton-érában.

Itt jön a képbe Soros György, hiszen Clintonék családi alapítványának egyik legbőkezűbb támogatója volt, és a WikiLeaks által megszerzett dokumentumok alapján Soros maga, illetve Soros közeli munkatársai napi szintű kapcsolatban álltak a Hillary Clinton vezette külügyminisztériummal. Az elmúlt évtizedek homályos üzleti összefonódásai révén a Clinton Alapítvány csalási és zsarolási ügyében könnyen képbe kerülhetett a hálózatot részben maga is pénzelő amerikai milliárdos.

Borítókép: MTI/AP/Francois Mori

Ezek is érdekelhetnek

További híreink