Biden sürgős finanszírozást kért Izraelnek és Ukrajnának

Hírek

A Hamász elleni izraeli háború a 14. napjához érkezett, közel két héttel azután, hogy a Hamász legalább 1300 izraelit lemészárolt és több mint 3300-at megsebesített a gázai határközösségek elleni könyörtelen támadás során. A Gázai övezetben a Hamász által ellenőrzött egészségügyi minisztérium jelentése szerint legalább 3785 palesztin halt meg a heves izraeli légi csapásokban – számolt be a Haaretz.com. A Hamasz és a Palesztin Iszlám Dzsihád több mint 203 katonát és civilt tart túszul, köztük külföldi állampolgárokat is.

Joe Biden amerikai elnök, regnálása óta második rendkívüli beszédét tartotta az Ovális Irodában és „sürgős” finanszírozást kér Izraelnek és Ukrajnának, mint mondta, Izrael „elhúzódó” gázai hadjáratra készül.

Az Izraeli Védelmi Erők frissítést tett közzé az X-en, amelyben ez áll: „Az éjszaka folyamán az izraeli vadászgépek a terrorszervezetek több mint száz hadműveleti célpontját támadták meg a Gázai övezetben, megsemmisítve alagútaknákat, lőszerraktárakat és több tucat hadműveleti parancsnokságot. A támadások során az IDF és a Shin Bet (belső elhárítás) megsemmisített egy terroristát, aki a Hamász terrorszervezet haditengerészeti haderejében volt, a terrorista részt vett a Gázai övezetben végrehajtott gyilkos terrorakciókban.

További részletek a Világgazdaság oldalán

Washington elrettentési célzattal küldött hadihajókat a térségbe, könnyen lehet azonban, hogy valóban szükség lesz ezek brutális erejére. – Erről itt olvashat

Címlapkép: Tali Jadallah / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink