Bezár a győri Audi

Hírek Figyelo.hu
A tervek szerint hétfőtől leáll a termelés – közölte kedden az Audi Hungaria.

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (Covid-19) feltartóztathatatlanul terjed Európában és a világ különböző országaiban. Tekintettel az ez által okozott, jelenleg egyértelműen rosszabb értékesítési helyzetre és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanságra

a Volkswagen Konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést – közölte kedden a társaság.

Az intézkedések érintik az AUDI AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen Konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést ezeken a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában e hét végéig leállítja – olvasható a közleményben.

„Már eddig is számos intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében„ – idézik Peter Kösslert, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagját, az AUDI HUNGARIA Zrt. felügyelőbizottságának elnökét és a nemzetközi válságstáb vezetőjét.

A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk.

A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást fognak adni.

.

Borítókép: Audi Hungária Győr, Facebook

Ezek is érdekelhetnek

További híreink