Belgiumban terror, Magyarországon szigorítás a törvénytelen bevándorlás szervezésével szemben

Hírek

Liegeben Benjamin Hermmann-t, akit előző nap engedtek ki a börtönből, délelőtt igazoltatták a Boulvard d' Avroyon. S már villant is a késpenge, megszúrva a két intézkedő rendőrt. S már dördültek is a lövések. A terrorista egyikük szolgálati fegyverével végezte ki a megsebesített egyenruhás nőket. Aztán kezdődött a véráldozatoktól drámai hajsza. Sebet kapott két intézkedő rendőr, meghalt egy vétlen hölgy. A fanatikus gyilkos bevette magát a közeli iskolába, ahol túszul ejtette az ott dolgozó takarítónőt. A helyszínre érkező újabb rendőrök kiszabadították az asszonyt.

– Allahu Akbar! – hangzott a vérfagyasztó rikoltás, amikor likvidálták az ámokfutót.

A belga sajtóban óvatosan fogalmazott a szóvivő, mondván: „Vannak a történteknek olyan elemei, amelyek terrorcselekményre utalnak”. Óvatos a közvélemény szintúgy, nem borultak belga nemzeti színekbe a Facebook profilképek, nem vallotta magát senki Je suis belga rendőrnek, vagy vétlen áldozatnak. Igaz is, nem történt semmi rendkívüli, pusztán egy terrortámadás, három halálos áldozattal.

Tényleg bemagolták volna a nyugatiak Manuel Valls, egykori francia miniszterelnök leckéjét, miszerint meg kell tanulni együttélni a terrorral? Tényleg elfogadták volna London polgármestere, Sadiq Khan cinikus megállapítását, hogy az ilyen események benne vannak a pakliban, ha az ember nagyvárosban él?

Nem tudom.

Azt azonban tudom, Magyarország biztonságos ország. A kerítés jól szolgál. S jól szolgál majd a Stop Soros törvény is, ami szigorúbban korlátozza a bevándorlás támogatását, bűncselekményként rögzítve a törvénytelen bevándorlás szervezését.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink