Megújítják a cinkotai HÉV-járműtelepet

Hírek Pindroch Tamás
Új HÉV-járműtelepet alakítanak ki a XVI. kerületben, amit nagyságrendileg 20-30 darab, egyenként 120 méter hosszú hibrid HÉV-szerelvény, valamint üzemi gépek, dízelmozdonyok befogadására kell megtervezni – derül ki a magyarepitok.hu írásából.

A H9-es HÉV-vonal Cinkota−Csömör szakaszának felújítására vonatkozó engedélyezési tervek, valamint a H8-as HÉV-vonal Gödöllő városhatár−Gödöllő végállomás szakasz fejlesztéséhez kapcsolódó döntéselőkészítő tanulmány, engedélyezési terv és tenderdokumentáció elkészítése mellett újabb felhívást tett közzé az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a társaság ezúttal a H8/H9-es HÉV-vonalakhoz kapcsolódó Cinkota HÉV-járműtelep fejlesztésére keresi az engedélyezési tervek és tenderdokumentáció készítőjét.

A nyertes ajánlattevő feladata a H8/H9-es HÉV-vonal Cinkota HÉV-járműtelep fejlesztése; a vasúti járműtelep teljes rekonstrukciójának, új kialakításának tervezése – kapcsolódva a további vonalszakaszok tervezéséhez.

A járműtelep területigényét a megrendelő nagyságrendileg 5000 négyzetméterre becsüli. Ennek teljeskörű építészeti és tartószerkezeti tervezése, továbbá a kapcsolódó és keresztező közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmi létesítmények teljeskörű tervezése is a tervezési feladatok között szerepel.

Borítókép: Máthé Zoltán / MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink