Belép a snack piacra a legnagyobb hazai üdítőital gyártó

Hírek Sz. H.
Vertikális portfólió fejlesztésbe kezdett a Coca-Cola HBC Magyarország; a legnagyobb hazai üdítőital gyártó az összesen 80 milliárd forint értékű snack piacon teszteli legújabb keksz márkáját.

A hazai snack piac legdinamikusabban növekvő szegmense a kekszek piaca, amely értékben a teljes kategória 42 százalékát, volumenben pedig 62 százalékát adja. Évente átlagosan 2,9 kilogramm kekszet fogyasztunk el egyre nagyobb figyelmet fordítva a szervezet számára fontos tápanyagokban gazdag, vagy épp hozzáadott funkcionalitással rendelkező termékekre.

A Coca-Cola HBC Magyarország elkötelezett amellett, hogy folyamatosan fejlessze 24/7 portfólióját. A vállalat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fogyasztásra kész üdítőitalok, a természetes ásványvizek, a gyümölcslevek, a kávék, valamint a prémium alkohol termékek piacán, ugyanakkor nyitott rá, hogy további, az alapvető üzleti szegmenseitől eltérő élelmiszer kategóriák piacai felé is terjeszkedjen.

Az anyavállalat 2019-ben 260 millió euróért vásárolta meg a Szerbiában piacvezető Bambi céget, amelynek márkái azóta a 29 országban jelenlévő Coca-Cola HBC Csoport teljeskörű portfóliójának részét képezik. A Bambi története 1967-ben kezdődött a szerbiai Pozarevac-ban, és az azóta is népszerűek a vállalat által kínált különböző édességek és sós snackek. Magyarország a MyWellness kekszek időszakos bevezetésével csatlakozik a Bambi márkákat forgalmazó országok sorához.

A termékek vegánok, 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készülnek, vitaminokban és rostokban gazdagok, számos ízben elérhetőek, a bevonatokat pedig magas minőségű valódi csokoládé alkotja.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink