Balos szakmai sztenderdek: Orbán lemosta az ellenzéki sajtót

Hírek

Különös módon működik az ellenzéki média: eddig naponta mást se hallottunk, hogy Orbán Viktor menekül előlük, most meg az a baj, hogy válaszolt. A balliberális újságírók nem nőttek fel a feladathoz.

Nemrég megtudhattuk egy ellenzéki internetes portáltól, hogy mik is a újságírók szakmai sztenderdjei, aminek a kormánypárti “propagandisták” nem tudnak megfelelni.

Itt volt most a jó alkalom a balliberális médiának, hogy a kiváló felkészültségüket bizonyítsák, hogy az elképzelt sztenderdjeiknek megfeleljenek, hiszen – ország-világ szeme láttára – kérdezhették Orbán Viktor miniszterelnököt. Bármiről.

De ezt a meccset is elveszítették, pedig most megmutathatták volna, hogy micsoda talpraesett oknyomozók és újságírók ők. Aztán kínszenvedés lett a dologból.

Orbán hozta a formáját, nagyvonalúan mosta le őket a pályáról.

Az ellenzéki médiát biztosan megzavarta, hogy a miniszterelnök tartja az év első kormányinfóját. Pedig három napjuk volt arra, hogy alapozzanak, éjt nappallá téve felkészüljenek a feladatra, hogy jól „megsorozzák” a kormányfőt, de csak ennyire futotta.

Beakadt a tű a lemezjátszón és ők nem voltak képesek másra, mint a „mészároslőrincezésre”. Kiábrándító teljesítmény, hiszen az elmúlt hetek-hónapok azért tartogattak volna néhány témát. De egy kérdést sem ért meg számukra az ellenzék képmutatása a Gundel menza kapcsán, az Akadémia ügye, vagy épp a „sztrájkfenyegetés”.  

Nem és nem.

A felkészítőn a főnökeik felírták a lapra a kollégáknak a korrupciót, és a már említett férfi nevét, a zsurnaliszták pedig hozták is a mutatványt. Csak semmi megingás elvtársak!

Így egymás után tették fel ugyanazokat a lejárt szavatosságú kérdéseket, amelyeket a miniszterelnök ugyanazokkal a fordulatokkal, zavartalanul válaszolt meg.  

Végül a kormányfő minden üzenetét el tudta juttatni a választóinak, egyetlen olyan kérdéssel sem kellett szembesülnie, ami egy picit is megizzasztotta volna.

Pedig állítólag – mert a nevezett sajtóorgánumokban másról sem lehet olvasni – óriási az elégedetlenség és a szegénység az országban, botrány botrányt követ, és mindenki szenved a „diktatúra” miatt. És jön egy ilyen alkalom, hogy az állítólagos zsarnokot szembesíteni lehetne mindezzel, de ők csak erre képesek.

Ezek lennének baloldalon a szakmai sztenderdek? Miről beszélünk?   

Ezek is érdekelhetnek

További híreink