Baloldalról alázzák az MSZP-t

Hírek
A jelenlegi és a korábbi MSZP-s pártelnök is örömtüzeket gyújtott. Bejelentették ugyanis, hogy megállapodtak Gyurcsány Ferencékkel az egyéni indulókról. Aztán a DK cáfolt, újra és újra csak alázza az MSZP-t.  

Kezdődött még Botka László miniszterelnök-jelöltsége idején, amikor a szegedi polgármester felvázolta, milyen leosztású közös listát szeretne a Gyurcsány Ferenc nélküli DK-val, valamint a többi, szinte megjegyezhetetlen nevű kis párttal.

Aztán nem sokkal a bombasztikus bejelentés után Botka lemondott. Döntésében közrejátszhatott, hogy még a megjegyezhetetlen nevű pártok is csak röhögtek egyet az ajánlatán. Aztán Botka párton belüli megbuktatói hamarjában egyeztetni kezdtek magával Gyurcsánnyal, az addig főgonosznak kikiáltott volt főnökükkel. Abban reménykedtek, hogy lesz gyurcsányos közös listájuk, meg Gyurcsányra is hallgató közös “civil” miniszterelnök-jelöltjük. Az MSZP ugyanakkor újra eltaktikázták magát, egy olyan nevet dobtak be a köztudatba, akinek a hallatán Gyurcsány rögtön ki is húzta a közösködés alól a szőnyeget. Egy Balázs Péter-szerű, színtelen-szagtalan Bajnai-utánzattal (a külügyminisztere volt) csak nem fog Gyurcsány nekivágni a választásnak! Főleg úgy, hogy egy Bajnai-klónról van szó, miniszterelnöki utódja pedig 2012 óta meg sem állhat előtte, hiszen nem akart vele közösködni.

Aztán ma reggel döbbenten hallgatja az ember Kovács Lászlót a rádióban, a Gyurcsány iránt mindig megértő volt MSZP-elnököt és külügyminisztert, aki ismét Balázzsal hozakodik elő, hogy micsoda kiváló jelölt lenne. De ez még mind semmi, mert azt is mondja, hogy a legutóbbi – tegnap esti – információja szerint az MSZP és a DK megegyezett a 106 egyéni körzet felosztásáról, 62:44 arányban az MSZP javára. Ez csak azért furcsa, mert néhány napja Molnár Gyula pártelnök is ugyanerről beszélt, amit a DK határozottan cáfolt, Kovács mondatai után ezt ma is megismételték.

Tehát úgy áll a helyzet, hogy a kisebbik partner sorra cáfol mindent, amit a “nagy testvér” politikusai mondanak, magyarul meghazudtolják őket. Ennél kínosabb helyzet ki sem alakulhat, de úgy látszik, ez meg sem kottyan a szocialistáknak. Mintha mi sem történt volna, folytatják az egyeztetéseket azokkal, akik újra és újra nyilvánosan megalázzák őket. Nem kellene már Botka után valakinek az MSZP-ben is lemondania? Kovács László ezt már egyszer megtette. Most jöhetne például Molnár Gyula a sorban.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink