Baloldali megújulás Hunvalddal

Hírek
Nagyobbat szól Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségénél, hogy az ellenzéki megújulás jegyében az évekig előzetesben ülő, később elítélt MSZP-s Hunvald György polgármesterjelölt lehet Erzsébetvárosban.  

Nagy reményekkel fut neki az egyesülés útjára lépő ellenzék az önkormányzati választásoknak. A VII. kerületben például Hunvald György lehet a polgármesterjelölt.

A szocik most sietve kezdték cáfolni, hogy ő lenne ismét a jelöltjük, csakhogy ez a párt már lehetővé tette, hogy Hunvald párttag maradhasson, sőt egy kerületi szervezetét vezethesse az elítélt politikus. Hiába, a jó elvtársaknak mindig helyük lesz az MSZP-ben.

A volt polgármestert a helyi lakáskiutalásokkal kapcsolatban marasztalta el jogerősen a Kúria, egy év börtönt kapott. Ezt nem kellett letöltenie, mivel ennél jóval hosszabb ideig volt előzetes letartóztatásban. Két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is, csak ez tartotta vissza, hogy 2014-ben nem lehetett újra polgármesterjelölt.

De most eljött a várva várt pillanat, Hunvaldot nem tartja vissza semmi, hogy “teljes fegyverzetben” újra előálljon, az erzsébetvárosi szoci újra csatába indulhat.

Kíváncsian várjuk, hogy az ugyancsak "demokratizálódó" Jobbik mit szól majd Hunvald indulásához. Akinek ugyebár Gyurcsány Ferenccel sincs már semmi gondja, miért lenne Hunvalddal?

A szoci főpolgármester-előválasztáson csak 34 ezren vettek részt, Hunvald esetleges újbóli, VII. kerületi indulása ennél bizonyosan nagyságrendekkel több emberhez elér majd, mint az, hogy Karácsony Gergely diadalt aratott Horváth Csaba fölött.

Ez tehát a megújuló “demokratikus oldal”: hiteltelenségüket újra és újra maguk bizonyítják.  

Borítókép: mszp.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink