Baloldali kerületi kettősmérce

Hírek
Ami a baloldali médiában a jobboldali vezetésű Ferencvárosban botránynak számít, az a baloldali Zuglóban már egyáltalán nem az.

Nem telik el úgy nap, hogy a baloldali média ne hüledezne, sápítozna és aggódna a demokráciáért, most épp abból az apropóból, hogy a IX. kerületben az egyik bizottságból a Fidesz-KDNP többség kitette az Együtt és az LMP képviselőjét.

Eközben a nagy civilbarát, és elkötelezett demokrata zuglói polgármester, Karácsony Gergely asszisztálása mellett az ügyük iránt állítólag ugyancsak elkötelezett MSZP tavasszal ugyanezt tette a civilekkel Zuglóban. Miután megnyerték az időközi képviselőválasztást, és egyfős többségbe kerültek, rögtön “mészárlásba” kezdtek. Az önkormányzati bizottságokban minden indoklás nélkül  elvették a Civilzugló Egyesület három és az LMP két bizottsági tagságát.

Az országos baloldali média pedig hallgatott. Ami ugyanis a Fidesz-KDNP részéről a demokrácia és a jogállam elleni támadásnak minősül, az a baloldal részéről megbocsátható, a demokrácia játékszabályainak megfelelő húzás.

Hiába, objektív, független, mértéktartó baloldali újságírónak születni kell!

Borítófotó: Balogh Zoltán/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink