Balliberális Európa-válogatott áll Donald Tuskkal, Orbán Viktorral és a józan ésszel szemben

Hírek
Rendesen kiakadtak az európai liberálisok és szocialisták Donald Tuskra, amiért kimondta a kvótákkal kapcsolatban, hogy a király meztelen. Egyelőre anyagyilkosnak még nem nevezte senki, de azt többen számon kérték rajta, mégis, hogy merészel véleményt alkotni? Van mire büszkének lennünk. Az összehangolt csapatmunkában fontos szerepet kapott hazánk fia, a DK-s Niedermüller Péter is.

Ma kezdődik az uniós országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor videóüzenetben jelentkezett be a Liszt Ferenc repülőtérről. A miniszterelnök elmondta, “Harcolni fogunk!”. A jelek szerint továbbra is lesz kivel megküzdeni. Donald Tusk az Európai Tanács elnöke például milliméterekre van attól, hogy az EP Soros-frakciója végleg kiátkozza a “Szalonképes Európai Humanisták” egyházából.

Mint ismert, a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke nemrég a csúcstalálkozóra hívó levelének tervezetében azt írta, hogy "a kötelező kvóták kérdése rendkívül megosztónak, ez a megközelítés pedig hatástalannak bizonyult". Több sem kellett, máris beindult az európai liberális és szocialista kvótázók egész pályás letámadása.

A címeres humanisták középcsatára természetesen maga Guy Verhofstadt, az európai liberálisok frakcióvezetője, akit “megdöbbentett” Tusk vezetői ütemterve, amely "teljességgel aláássa az Európai Bizottság megközelítését". Hozzátette, együttes, európai megoldást kell találni a menekültválságra. Magyarán Tusk ne dumáljon, ha nem ért egyet a liberálisokkal, ő elvégre csak az Európai Tanács elnöke…

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke és mások is kifejtették, nem értenek egyet azzal, hogy hatástalan lenne a menedékkérők elosztására szolgáló uniós mechanizmus. Igazuk van! Az ilyen kétkedő, tabudöntögető, a népszerű valóságértelmezéseket megkérdőjelező felfogással rendelkező emberek viszik előre a világot. Még az is lehet, hogy egyszer végre bebizonyítják, hogy mégis lapos a Föld. Akkor majd a David Icke-féle embereket – akiket manapság a szűk látókörű “tudósok” félbolondnak tartanak – hősként fogják említeni, amiért nem hajtottak fejet a Glóbusz gömb alakját feltételező diktatórikus elméleteknek.

Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos is hozzátette a magáét a csapatmunkához: “Az Európai Tanács elnökének az a szerepe, hogy óvja Európa egységét és alapelveit, márpedig ez a dokumentum aláássa az európai projekt egyik legfőbb pillérét, a szolidaritás elvét” – mondta a migrációügyi biztos. Apropó! Görög migrációügyi biztos?! Még hogy nincs humorérzékük a brüsszeli bürokratáknak! Az olcsó viccet  félretéve (mea culpa), egészen elképesztő, hogy a nullához közelítő legitimációval rendelkező bizottságban milyen nagy mellénnyel oktatják ki azt az EU-s csúcsvezetőt, aki az európai országok vezetőit(!) tömörítő intézmény élén áll.

Ha a világverő kezdőcsapatban valaki lesérülne, abban az esetben sem kell megijedni, hiszen a tartalékok közül bármikor képes beugrani Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő. A balszélső szerint "olcsó taktikázás" jellemzi az Európai Tanácsot, amely továbbra is csak a napi politikai szempontoknak akar megfelelni. "Ennek a felelőtlen időhúzásnak hosszabb távon Európa polgárai lesznek a vesztesei, s a szélsőjobboldali pártok a nyertesei" – figyelmeztetett a Demokratikus Koalíció képviselője, mondván, a "politikai haszonszerzés érdekében gátlástalanul uszító politikusoknak" tett engedmények aláássák az EU egységének erkölcsi és jogi alapjait.

Épp ezért kérem Donald Tuskot és Orbán Viktort, fogadják meg Niedermüller tanácsát, és semmi esetre se tegyenek engedményeket "politikai haszonszerzés érdekében gátlástalanul uszító politikusoknak"!

Ezek is érdekelhetnek

További híreink