Baleset a Szárnyas fejvadász 2 forgatásán: megvan az ítélet

Hírek
Két embert ítéltek el a gondatlan állványbontás miatt meghalt férfi ügyében.

Két vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a bíróság, amiért gondatlanul jártak el egy állvány bontásánál Budapesten, és emiatt egy munkás meghalt – közölte a fővárosi főügyész pénteken. 

Ibolya Tibor közleményében azt írta, hogy a 37 és 38 éves férfi díszletet bontott a XV. kerületi filmstúdió egyik műtermében 2016. augusztus 25-én, amikor egy állványzat összeomlott és egy munkás meghalt.

 
A halálos balesetet az okozta, hogy a 37 éves – építőipari céget irányító – férfi nem készíttetett bontási tervet, továbbá "eltűrte", hogy 38 éves, szakképzettség nélküli alkalmazottja nem megfelelő munkamódszert válasszon – írta a főügyész. 

Hozzátette: a budapesti IV. és XV. kerületi ügyészség a két férfival szemben halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyújtott be vádiratot a budapesti IV. és XV. kerületi bíróságra. 

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerve a bűncselekmény elkövetését, lemondtak tárgyaláshoz való jogukról; a bíróság ezt elfogadva hozta meg ítéletét. A vádlottakat, az enyhítő körülmények nagy számára figyelemmel 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztések végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, az ítélet jogerős.

(Borítókép – Getty Images)