Bajnai Gordon kicsit bizonytalan, vagy mégsem: a Jobbikkal pártlistán semmiképp, vagy egyéniben mégis?

Hírek
A volt miniszterelnök megmondta a tutit, hogy kire szavazzanak, és kire ne szavazzanak az ellenzéki szimpatizánsok. Nehéz lesz őt követniük.

Egyéniben hallgass az eszedre (a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell voksolni), pártlistán hallgass a szívedre (tehát a sok-sok balliberális katyvaszból bármelyik pártra lehet szavazni), de semmiképp nem szabad támogatni a Jobbikot és a Fideszt. Bajnai a hódmezővásárhelyi eredményeken felbuzdulva tette közzé gondolatait.

A “fideszes nemtetsziket” még értjük is egy posztkommunista miniszterelnöktől, de a Jobbikkal alaposan összezavar mindenkit.

Hódmezővásárhelyen ugyanis már eleve a Jobbik kérte fel a polgármester-jelöltségre Márki-Zay Pétert, az a párt, amelyet semmi esetre sem támogatna Bajnai.

Van még az exminiszterelnökért rajongó balos szavazóknak egy rossz hírünk: áprilisban a 106 egyéni induló között viszont lehet majd több jobbikos is. Magyarul, ha a balosok rájuk szavaznak, nem a baloldalt, hanem a Jobbik-frakciót fogják erősíteni a szavazataikkal.

Fel van tehát adva a lecke!

Vagy most akkor mégis lehet szavazni rájuk, ha ők a legesélyesebbek? Egy pillanat alatt el van így felejtve az antiszemitizmus, a Magyar Gárda, az uniós zászló égetése, a cigánybűnözésezés?

Nem ezt hívják vajon az elvek feladásának, a hatalom akarásának, vagy épp machiavellizmusnak? De ilyet Bajnairól és a baloldali-liberális elitről egy pillanatig sem mernénk feltételezni.   

Borítókép: kerdem.blog.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink