Azt érezni, hogy ez már Török Gábor hanyatló korszaka

Hírek
Április 8-án megdőlt az a mítosz, hogy a baloldali ellenzék a Jobbikkal együttműködve le tudja váltani a Fideszt. Hiába tettek meg mindent Vonáék, hogy a baloldali szavazók számára elfogadható választássá váljanak. Pedig Török Gábor "függetlenobjektív" nyilatkozataiban is megmondta, hogy sikerülhet. 

Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora. 

A balliberális és a Simicska-média évek óta Török Gábor, a Jobbik kedvenc elemzőjének nyilatkozataira hivatkozva hülyíti az ellenzéki választókat, hogy Orbán most aztán már tényleg megbukik, belátható időn belül, de ahhoz a baloldalnak a Jobbikra is szüksége van. Hogy ez minél inkább "függetlenobjektív"  szakvéleménynek tűnjön, Török megállás nélkül egyrésztmásrésztezik.

Szintén Török Gábor volt az, aki annak idején elhintette a Simicska atombombájáról szóló legendát, hogy aztán az évek során ápolgassa az abból kinövő sűrű gyomnövényt. 

Vegyük számba a fentihez hasonló, a Simicska-pártnak kedvező "szakvéleményeket" is! Például, hogyan értékelte a hódmezővásárhelyi időközi választást? “Azt érezni, hogy ez már a Fidesz hanyatló korszaka” – érzett rá Török Gábor, mint egy táltos a jövő totális ellentettjére. Ráérzett? Inkább el kellett terjeszteni a Fidesz szavazói körében, hogy hagyják cserben régi pártjukat és szavazzanak a Jobbikra. Ráadásul ugyanerre akarta rávenni a baloldali szavazókat is, hiszen arról beszélt, hogy a teljes ellenzék, ha együttműködik, nyerhet.

Török erre még a választások előtt nem sokkal – egy amolyan utolsó próbálkozásként – rátett egy lapáttal. Ekkor merő véletlenségből úgy értékelte a helyzetet, hogy nagyon benne van a változás a levegőben, és persze a Jobbikban érezhető potenciál! Vonáék bizony meglepetést fognak okozni a választáson – vetítette előre a politológus.

Most viszont, hogy a tanácsait fogadó Vona és a Jobbik ilyen csúnyán leszerepelt vasárnap, nyugodtan színt vallhatna. Az úgy nem megy, hogy kitáncol a Jobbik bukásából, és újra csak és kizárólag elemzőnek akar tűnni. Ez a hajó már elment, nem kellett volna annyi, a Jobbikot segítő egyértelmű kamujövendölést bedobni!

Ne kábuljunk el újra a Jobbik bukott elemzőjének varázsszavaitól! Se egyrészt, se másrészt!

Borítófotó: Török Gábor Facebook oldala

Ezek is érdekelhetnek

További híreink