Az unió megállapodott a Brexit elhalasztásáról

Hírek Figyelő
A közösség hivatalosan is elfogadta a britek halasztás iránti kérelmét.

Az Európai Unió beleegyezett abba, hogy 2020. január 31-ig kitolja a Brexit életbe léptetését – közölte a BBC az Európai Tanács elnökének tweetje szerint. Donald Tusk szerint az Egyesült Királyság távozhat a határidő előtt, ha az egyezményt a parlament jóváhagyja.

Korábban a Reuters írta meg, hogy az Európai Unió előreláthatólag beleegyezik abba, hogy három hónappal eltolják a Brexit határidejét, de az Egyesült Királyság az új határidő előtt is kiléphet az unióból.

Valószínűleg a 27 tagország között hétfőn reggel megállapodás születik a január 31-ig történő meghosszabbításról

– állította egy a forrás a hírügynökségnek, hozzátéve, hogy Macron a hétvégén egyeztetett Boris Johnson brit miniszterelnökkel.

Egy Downing Street-i forrás szerint a brit kormány fontolóra veszi az ellenzéki pártok által javasolt lehetőségeket, miután a Skót Nemzeti Párt (SNP) és a Liberális Demokraták (LD) azt állították, hogy új szavazást akarnak kikényszeríteni december 9-én. Az EU nagykövetei vasárnap a Reutersnek elmondták, hogy szerintük Nagy-Britannia december 1-jén vagy január 1-jén akár ki is léphetnek az unióból, amennyiben a parlament novemberben vagy decemberben ratifikálja a megállapodást.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink