Az új év második napján feltette a leggusztustalanabb kérdést Simon András

Hírek
Guiness-rekorddal indult a buborékban álmodozás az ATV-n tegnap este, rekordgyorsasággal verte le Simon András az ostobaság saját maga által nem túl magasra tett lécét.

“Lehet boldog új évet kívánni Magyarországnak 2019-ben?” – ezzel a kérdéssel indított el a hat órai gittegyletet a műsorvezető. Azzal a jellegzetes, mély megvetéssel az arcán, ami egyszer valami kudarc után végérvényesen rátapadt a fizimiskájára, olyannyira beégett, hogy még a barátokkal és harcostársakkal folytatott bubifújogatásban sem tudott uralkodni magán.

A három vendégnek, – még a bámulatos mászótechnikájáról elhíresült pannon pókembernek, Hadházy Ákosnak is – ennél azért több esze volt, és távolságot tartottak ettől a sötétségtől, jelezték, a politika nem feltétlenül tartozik a boldogság indikátorai közé.

De Simon nem vette észre magát, nem is az a típus, folytatja tovább a hergelést – hangolást akartam írni, de nem lenne adekvát -, magasabb fordulatszámra kapcsolt:

“Azt mondta egy barátom, aki egy okos és egy rendkívül tájékozott ember, hogy iszonyatosan kemény év  lesz, merthogy a fokozódó ellenzéki nyomás vagy jelenlét az a kormányból nem enyhülést, hanem fokozódó vadságot fog kiváltani, és ennek az egész ország inni fogja a levét.“

Mennyire rafkós már ez, azt azért tudja Simon, hogy ilyet nem mondhat egy magára valamit adó politikai újságíró, műsorvezető, ezért hivatkozik egy okos fantomra. Mert ebben a mondatban nincsenek tények, csak vörös fantáziálás. Ilyet egy politikus mondhat, vagy aktivista. Persze ma ez Magyarországon közös halmaz, a magukat függetlennek hazudó médiamunkások száz százalékig ellenzéki propagandát folytatnak. Már ezt is megszoktuk persze, kevés szórakoztatóbb cikkre emlékszem, mint amikor a 444 újságírói viccesen bevallották, miként borítékolták a választások előtt a parlament összetételét. Hívhatjuk MakóJeruzsálem-modellnek, nyugodt szívvel.

Amit látnak és írnak a világról, az meg sem közelíti  a valóságot, ez mondjuk best practise náluk régóta. Mint ahogy Simon ábrándozása az ellenzéki nyomásról is komolyan bizonyítja hozzáértését, szakmaiságát, függetlenségét, tárgyilagosságát, szakmaiságát, objektivitását, pártatlanságát. Remélem, egyetlen jelzőt sem hagytam ki a készletükből, mert ezek a minőségek mind az övék, állítólag. Állítólag.

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink