Az új Artúr király film lehet az év bukása

Hírek
A galaxis őrzőinek a második része az észak-amerikai mozikban immáron második hete vezeti a bevételi listákat.

Guy Ritchiet annak idején két londoni gengszterfilmje ’A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső’, illetve a ’Blöff’ tették híressé. Bár volt feleségével Madonnával sikerült összehozniuk egy komoly bukást (a 2002-es Hullámhegy még 600 ezer dollárt se tudott összekalapozni a pénztáraknál) azóta Amerikában is betudott futni, hála a Robert Downey Jr. főszereplésével forgatott Sherlock Holmes filmeknek. Még a Disney stúdiófőnökök bizalmát is elnyerte, hisz rábízták a készülő élőszereplős Aladdin film forgatását.

Az egeres cégnél azonban a friss bevételi listákat látva, aligha örülnek: Ritchie új kosztümös kalandfilmje az „Arthur király – A kard legendája” ugyanis óriásit hasalt. A Warner Bros.-nak készített produkció ugyanis 175 millió dollárból (49 milliárd forintból) készült, a marketing költségei pedig durván még legalább 100 milliót felemésztettek. Ehhez képest az első hétvégén csak 14,7 milliót hozott a konyhára. Ez annyira kevés, hogy még egy anyák napi vígjáték is megelőzte: az ’Ó, anyám!’ 17,5 milliós forgalmat bonyolított a hétvégén. Jonathan Levine filmje egy anya-lánya páros útját követi, akiket ecuadori nyaralásukon elrabolnak és a dzsungelen keresztül kénytelenek elmenekülni. 

A hétvége igazi nyertese azonban a Marvel filmje lett, amelyet immáron második hete játszanak az észak-amerikai mozik. A galaxis őrzöi új epizódja 63 millió dollárt keresett, a teljes amerikai forgalma így már 246 millió dollárnál tart, a teljes nemzetközi bevétele pedig 630 milliónál. 

Közben folytatta hódító útját a Disney legújabb sikere is, a Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős adaptációja, amelynek a teljes forgalma 9 hét után csak Amerikában megközelíti az 500 millió dollárt (a mintegy 140 milliárd forintot).

Ezek is érdekelhetnek

További híreink