Az OTP húzta júliusban a BUX-ot

Hírek
Erős hónapot tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, miután a BUX index 1,2 százalékkal, 40 279 pontról 40 768 pontig emelkedett, olvasható az értéktőzsde közleményében. 

A részvényforgalom 215 milliárd forint volt, kereskedési naponként 9,4 milliárd, ami nagyjából megfelel az előző havi értéknek.

A forgalom több mint felét az OTP adta, a bankpapír 8,8 százalékkal drágult a hónap során. A brókercégek forgalmi rangsorában a Wood lett az első, őt követi az Erste, majd a Concorde.

A világ részvénypiacain jó hangulat uralkodott a nyár közepén, amihez nagyban hozzájárult, hogy immár több kamatcsökkentést is beáraztak a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed részéről. A fontosabb amerikai indexek július folyamán többször is megdöntötték mindenkori legmagasabb értéküket, így az immár több mint 10 éve tartó emelkedő trend töretlen.

A befektetők az OTP részvényét vették leginkább: a papír 11 300-ról 12 300 forintig emelkedett, 8,8 százalékkal, 117,8 milliárd forintos forgalom mellett, ami az összforgalom 55 százaléka.

 

Borítófotó: bet.hu