Az orvoselvándorlás orvoslása bevándorlással

Hírek

Nem más a Financial Times, mint egy valódi agytröszt. Figyeljék csak! A Földet leuralni igyekvő világgazdasági elit faliújságja, Eurostat adatokból, akár kávézaccból az aztékok, kiolvasta, hogy a munkaerőhiány miatt korlátozódni fog a V4 országok termelékenysége. Mert ugye, unió szerte egyedülállóan alacsony a régióban a munkanélküliség, s bizonyos ágazatokban dolgos kezek hiánya mutatkozik. Aztán hivatkoznak még a brit tudósokat is megszégyenítő elmével bíró ENSZ-re, mely szervezet jól megmérte, hogy a visegrádi négyek lakossága nagyobb ütemben csökken majd, mint a többi EU-s országé.

Mi légyen a megoldás? Jó kis munkanélküliség? Nem, az túl szakmaiatlan, szociálisan érzéketlen javaslatnak tűnnék fel a balliberális, azaz magukat valódi értelmiséginek vélők előtt.

Megvan! Úgyis itt vannak a DK szerint a kiéheztetett, az embertelenség jelképévé hazudott határkerítés övezte tranzitzónában, be velük az országba – azzal Európába. Ők majd jól helyre billentik az amúgy kimagasló eredményeket produkáló közép-európai gazdaságokat.

Kovács Zoltán kormányszóvivő annyit mondott a Financial Timesnek: a kormány nem kíván bevándorlókat alkalmazni sem a demográfiai, sem/vagy a munkapiaci helyzet megoldására.

Kár, pedig egyből orvosolhatnák az ellenzék által unos-untalan felemlegetett orvoshiányt. Jöjjön  a rőtszakállú, hatgyerekes, három feleséges, amúgy magát kiskorúnak valló Ali, kapjon éles szikét a jobbjába, s bemelegítésnek, mielőtt a húsba vágna, olvassa el a latin nyelvű ananmnézist.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink