Az Omega és a politika

Hírek

Ötvenöt évvel ezelőtt lépett először színpadra az Omega együttes. A több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődő siker azóta is töretlenül tart. Ötvenedik szülinapjuk óta szakadatlanul járják a koncertpódiumokat, templomokat. Tavasztól szinte hetente léptek, lépnek fel német nagyvárosok arénáiban, továbbá Prágában, Felvidéken, Erdélyben, s természetesen Magyarországon.

Honi előadóink közül ők jutottak a legközelebb a világsikerhez. A Solaris és az After Craying tagjai mesélték, hogy amikor meghívást kaptak a legjelentősebb nemzetközi progresszív rock fesztiválokra – ahol mindkét csapatot világsztároknak kijáró fogadtatásban részeltettek –, a szervezők, a szívből jövő köszöntés után azonnal érdeklődtek: hogyan tudnák meghívni az Omegát?

Az igazi nemzetközi áttörés elmaradásáért az egykori kommunista vezetés tehető felelőssé. Erről így beszélt lapunknak Benkő László:

Persze a közelmúlt sem lehetett mentes a politikai intrikától. Amikor két esztendeje nyáron felléptek a felcsúti Pancho Arénában, a balliberális hangulatfelelősök nyomban leszedték a keresztvizet a zenekarról. A történtekre így emlékszik a muzsikus:

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink