Az október csúcsot döntött a budapesti repülőtéren

Hírek MTI / Figyelo.hu
Október volt az idén a legforgalmasabb hónap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: az eredmények alapján túlszárnyalta az eddigi csúcstartót, az augusztusi hónapot is.

A Budapest Airport közleménye szerint októberben 712 910 utas fordult meg a légikikötőben, ami a tavalyi év azonos időszakáról közölt adat több mint tizenegyszerese, és egyben 2020 márciusa óta a legmagasabb utasszám.

Megújul a Ferihegyi gyorsforgalmi út

A múlt hónapban a budapesti repülőtérről 113 úticél volt elérhető 33 légitársaság kínálatában,

a legforgalmasabb útvonalak továbbra is London, Amszterdam és Frankfurt voltak.

A légiáru-szállítás is csúcsot hozott a tizedik hónapban. A BUD Cargo City által kezelt havi légi áru volumene 15 292 tonna volt, ami több mint 33 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakára vonatkozó adatnál, és még a 2019-es októberi eredményeket is 19 százalékkal túlszárnyalta. Az október a hetedik hónap volt a sorban, amikor 15 ezer tonna felett teljesített a cargo bázis, a Budapest Airport 10 hónap alatt elérte a 12 hónapra kitűzött célt, a 150 ezer tonnát. Amennyiben az eddig tapasztalt tendencia folytatódik, a BUD Cargo City minden idők legerősebb évét zárja idén, elérve akár a 180 000 tonnát is – tájékoztatott a repülőteret üzemeltető társaság.

A meglévő cargo-járatok jobb kihasználtságának és annak köszönhetően, hogy az utasszállító járatokon az alsófedélzeti áruszállítást részben visszaállították, a járatok száma mindössze 7 százalékkal nőtt egy év alatt, szemben az árumennyiség 40 százalékos növekedésével.

Karácsonyig magyar kézbe kerülhet a Budapest Airport

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink